| | | |

Гълъб се озъби на Денков: Редовният кабинет е неспособен! Смешен плач

Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел отвличането на общественото внимание от важните за деня теми.

Това каза пред журналисти бившият служебен премиер Гълъб Донев, който коментира критиките на настоящият министър-председател Николай Денков и министри от кабинета към работата на служебното правителство.

„За тези два месеца редовното правителство се похвали с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство.

Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство“, напомни Донев.

Гълъб Донев коментира част от теми, свързани с договорите за поддръжка на пътищата с Агенция „Пътна инфраструктура“, хеликоптерната помощ и бюджета, които бяха засегнати на днешната пресконференция на представители на правителството.

Това са стари проблеми, които служебното правителство реши.

Всичко това подлежи на контрол, но предполагам, че за всички тези въпроси ще има отговор от служебните министри, поясни Донев, цитиран от БТА.

„Всичко това нещо и по отношение на бюджета, и по отношение на 4 млрд. лв., които казват, че са сключени договори с пътната агенция и по отношение на HEMS, всичко това са стари проблеми, които служебното правителство реши и които всъщност са тезите, които извадиха. А те не са верни”, каза още Донев.

Той обясни, че няма никакви притеснения и очаква да бъде направена проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция.

„Ако има констатирани нарушения, те ще бъдат предоставени на прокуратурата. Така че компетентните органи ще си направят проверката и ще се види кой крив и кой прав в случая”, допълни Донев.

На въпроса: „Мит ли е, че служебните правителства работят безупречно?”, Донев отвърна:

„Не, не е мит. Ако се върнем назад в историята, всяко едно от служебните правителства е вадило България от кризите, в които са я вкарали редовни правителства.”

Той посочи, че кабинетът „Денков” е неспособен да решава проблемите.

„Каква беше целта на този брифинг? Подложката да кажат защо е необходима промяна в конституцията и премахване на статута на служебното правителство”, добави Гълъб Донев

Гълъб Донев коментира темата на поклонение пред бившия министър на труда и социалната политика Иван Нейков в столичния храм „Света София“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts