| | | |

Лют скандал в НС: Опозицията скочиха на Росица Кирова, зоват я да си ходи

Фалстарт на втората част на заседанието на Народното събрание. Продължаването на дебатите по второ четене на Закона за домашното насилие бе саботирано от БСП.

Зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Росица Кирова започна да води заседанието в отсъствието на председателя от ГЕРБ Росен Желязков. На трибуната обаче бързо се качи Георги Свиленски от БСП.

снимка Кадър

„Явно не сте си взела поука от това, което се случи в първата част на заседанието и искате да продължите да нарушавате правилника, който е закон в тази държава.

Явно вие се превръщате в поръчковия заместник-председател, който ще подлага на гласувания и ще предлага закони на второ и трето четене и поради тази причина моля председателят на парламента Росен Желязков да седне на стола си и да води процедурата.

Ако е възпрепятстван, искам от името на парламентарната група на БСП 30 минути почивка, но вие нямате моралното право да продължите да водите заседанието”, каза той

“Искате почивка от името на парламентарна група. Г-н Желязков е възпрепятстван в момента и не може да продължи заседание. Не може да искате почивка, докато дойде той. Може да поискате почивка от името на парламентарна група,. Имате право на 15 минути, тъйк като имахме преди това почивка, достатъчно дълга”, заяви Кирова.

Свиленски отново се приближи към трибуната, крещеейки, че Желязков не е възпрепятстван и е в кабинета си, но получи отпор:

“Той е възпрепятстван и до следобед няма да може да се появи”, отвърна му тя, спря микрофона си и слезе от трибуната.

Все пак депутатите излязоха в нова почивка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts