| | | |

Психологът заби депутатите с въпрос за “интимната връзка”

Ставаме все по-зависими от моментните реакции, създава се еуфория, но най-лошото е, че законодателството и законодателят реагират “ad hoc” (Латинският израз се използва самостоятелно или като част от израз в различни полета, но винаги обозначава нещо възникнало спонтанно или създадено за точно определен казус).

снимка Архив

Това заяви в ефира на БНТ психологът Росен Йорданов по повод приетите вчера от НС промени в Закона за защита от домашно насилие.

Йорданов изрази съмнения по начина, по който това се случва.

Според него при законодателни промени трябва да има внимателни анализи и да се обмисли всичко – да бъдат изчислени правните, социалните и психологичните последствия.

Заяви, че не разбира например каква е разликата между насилие между двама души и насилие в интимна връзка и ако човек има три паралелни връзки – коя е по-интимната.

Според психолога има опасения, че това което ще се случи ще има обратни последствия.

снимка Архив

Бившият директор на СДВР Валери Йорданов смята, че законите могат да бъдат допълвани и подобрявани в положителен аспект и с насока, а не да се приемат промените на парче.

За него обаче самата система по линия на сигурността не работи.

“Тя е блокирана и оттам идва недоволството на хората. Системата е от преди 30-40 години, като за времето си е била ефективна, но сега е абсолютно неадекватна.

Трябва да бъде много по-гъвкава, много по-отворена към другите институции, с по-голямо взаимодействие с тях”, каза Йорданов.

За него обаче оставките не решават въпроса.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts