| | | | |

МВР министърът на Радев писна: ГЕРБ кадрува в МВР, обслужва се не само коалицията ПП-ДБ, а цялата сглобка

Категорично в МВР има чистка – търси се реализация на това, което чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“.

Това заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в “Тази сутрин”.

Причините за смяната им е политическа

Вчера директори на областни дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„Знам, че с част от директорите е разговаряно и изрично им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически.

Когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът „защо?“, каза Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Бившият силов министър каза, че е разговарял с част от отстранените шефове на полицейски управления, които са му споделили, че им е казано, че нямат претенции към работата им. „След като се вдига шум по медиите, някои от тях са извикани и им е казано да забравят разговорите. Но до местните избори те ще бъдат сменени“, каза още Демерджиев.

И добави, че очаква още рокади.

Според него целта на тези смени е да не се влиза в определени квартали по време на местните избори. „Това се промени по време на служебните кабинети.

Това са директорите, назначени по времето на първите два служебни кабинета. Интересно е защо се прави сега. Отговорът е, че се търси да се назначат зависими хора, които да обслужат политическите партии“, каза Демерджиев.

“Минисър Калин Стоянов трябва да отговори защо маха хора, които работят и са показали, че могат да се справят. В момента се махат хора, назначени от Бойко Рашков и се слагат такива на ГЕРБ.

Кой кадрува в МВР- на този въпрос трябва да отговори Стоянов с кого се съветва при назначенията.

Очаквам още рокади, очевидно е, че се цели да се разкъсат връзките директори – главен секретар на МВР и да се организират изборите. Категорично в МВР има чиска”, повтори Иван Демерджиев

В момента се сменят директори само заради предстоящите избори. Трябва да се ценят професионалните качества, а не желанията на една или друга политическа централа.

От хората, които се назначават в МВР, ясно личи почеркът на ГЕРБ, категоричен бе Демерджиев.

По думите му хора, свързани с ГЕРБ, кадруват в МВР – „защо ГЕРБ кадрува в МВР трябва да отговорят други хора“.

„Случаят цели да обслужи не само коалицията ПП-ДБ, а цялата сглобка и очевидно има разпределение в тази сглобка за влияние в различни министерства“, каза Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts