| | | | |

Николай Радулов взриви ефира с разкази за Алексей Петров

Алексей Петров беше застрелян в сряда по обяд. Убийството беше извършено с автомат в столичния квартал “Драгалевци”, на пътя, който води към хижа “Алеко”. Той е бил охраняван от трима бодигардове, но те са били на разстояние от жертвата.

Кой беше бизнесменът Алексей Петров?

Коментар на гостите Силвия Великова, журналист в БНР, проф. Николай Радулов, експерт по сигурност, доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Своите спомени за Алексей Петров разказа проф. Николай Радулов, който е бил секретар в МВР по времето на Иван Костов.

“По-скоро Алексей Петров винаги е бил с гигантско самочувствие и го е вбесявало това, че някой подобен на него се е издигал във властта, а той увисва всеки път”, коментира проф. Радулов.

Той дори си спомни за думи на Борисов, който пък се оплакал, че Петров иска да прилича на него и че само го копирал.

“Самият Алексей Петров има много голям пиетет да познава и да знае какво става в прокуратурата и съда. Вероятно това е една от причините, че се отърва от присъда”, смята още проф. Радулов.

„Това ще е най-сложното престъпление за разследване. Остават четири часа до края на 24-часовия период от убийството, от там нататък шансът да бъде заловен извършителят пада под 30%. Утре по това време, остават 2-3%.”, заяви проф. Радулов.

„Той е многостранна личност. В годините на прехода беше истински бандит. През 1997 г. когато стъпихме в служебното правителство на Софиянски,

Богомил Бонев извика всички, които имаха характеристика на ръководители на престъпни групировки и те дойдоха, с изключение на Алексей Петров, който изчезна”, добави Радулов.

След като проф. Радулов напуска МВР Алексей Петров иска лична среща с него, за да обсъди с него две неща.

„Попита ме защо сме го включили в списъка с бандитите? И аз му отговорих, че отговаряше на всички показатели за ръководел на организирана престъпна група.

Другият въпрос му беше: „Аз имам сериозни връзки в тъмния свят и мога да ви бъда много полезен?” Искаше да говори с министър Бонев и да бъде върнат на работа. Аз му отказах”, добави той.

От своя страна, журналистът Силвия Великова обвърза така наречения атентат срещу Гешев с убийството на Петров.

снимка Архив

Според нея атентатът срещу Гешев със сигурност има предистория преди това. “

Със сигурност, ако е вярно, че Алексей Петров е комуникирал с хора, преговаряли за властта, че наистина е близък с бащата на Кирил Петков, че с Борисов, който го похвали, са подновили връзките, могат да се намерят тези отговори”, смята тя.

Последното интервю на Алексей Петров бе именно пред журналиста Силвия Великова.

„След разговора се чухме и той каза, че не би имал нищо против да говорим и следващ път. Това интервю беше няколко дни след като хакер се похвали, че е източил данни от „Лев Инс” и имаше такива персонални закани към Петров.

И тогава коментирахме с него случая и той каза, че знае кой е хакера и кой стои зад него.

Според него това са били хора от политиката с интерес към предстоящите местни избори и той ще каже всичко това на компетентните органи”, разказа Силвия Великова.

Доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР се съмнява този атентат да е в следствие на политическа активност.

снимка Архив

Относно това дали има връзка между убийството на Къро и инфаркта на единия от братя Галеви, доц. Иванов обясни, че се съмнява този атентат да е в следствие на политическа активност.

Според него мотивът за покушението трябва да се търси в бизнес отношенията му, в приятелските му кръгове и връзките му със страната и чужбина.

„Това, с което се занимаваше Алексей Петров е един рисков бизнес. От едната страна е застрахователната компания, а от друга – бизнес с киберсигурност, който се занимава с много по-опасни неща от застраховането”, добави доц. Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts