| | | |

Лют СКАНДАЛ в ефир: Харизанов направи на салата Слави Василев заради Радев

Политолозите Георги Харизанов и Слави Василев влязоха в жесток спорт в ефира на bTV заради думите на президента Румен Радев, който обвини властта за убийството на Алексей Петров и каза, че няма да позволи 3 март да бъде зачеркнат като празник. Това щяло да се случи с помощта на народно движение.

„Бащата на Кирил Петков трябва да отговори на въпроса има ли Алексей Петров участие е политическата сглобка. Всеки може да има и да си припише всякаква роля“, каза политическият анализатор Георги Харизанов в студиото на „Тази неделя“.

„Факт е, че преди да се състави кабинета между ГЕРБ и ПП е имало нужда от определени фактори, които да накарат хората от двата лагера да си говорят. Възможно е Алексей Петров да е имал участие, но това е спекулация“, каза политическият анализатор Слави Василев.

„Винаги е имало желаещи да ръководят политическите процеси и Петров не е единственият“, посочи Харизанов.

„Никой не знае какво значи това“, каза той във връзка „Народно движение“, което Румен Радев обяви от Шипка в защита на 3 март. „Румен Радев не може да бъде двигател на абсолютно нищо, докато е президент“, подчерта Харизанов.

Василев прогнозира, че държавният глава може се впусне в някакъв вид политически проект заради опитите на властта да променят историята.

Президентът Румен Радев се оказва в ролята на човек, които събира народното недоволство, а не е разединител на нацията, както го наричат, заяви политологът Слави Василев.

„Това не се случва заради волята на президента, а заради всеобщата воля на гражданите, които не желаят да живеят в държава, управлявана от безродници, които искат да пренапишат миналото.

Когато управляващите искат да променят историята то е, за да променят чипа на хората, за да бъдат управлявани по-лесно.

Президентът се оказва в ролята на човек, който събира народното недоволство“, заяви Слави Василев във връзка с изявлението на Радев от Шипка.

Харизанов пък обвини Радев, че ако държавата е слаба, а мафията силна, това се дължи на него, защото той е управлявал държавата в последните две години.

Василев се опита да защити президента обвини своя опонент в русофобия и двамата гости започнаха да се прекъсват със спорове най-вече свързани с историята на България.

В един момент Харизанов повиши сериозно тон: “Не ми говорете за Сталин, пак се опитвате котвата да я преиначите”.

“Сегашните управляващи вкараха в обществото темата “3 март”, за да владеят и разделят обществото”, отговори му Василев.

От Шипка вчера Радев заяви, че 3-ти март е каузата, която обединява милиони българи навсякъде по света.

“Всички сънародници със съвест, с памет и с решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху паметта, честта и бъдещето на Родината”, завърши Радев.

“Ако имате сигнали за корумпирани в управлението, ви призовавам да ги докажете със сигнали и факти”, контрира Харизанов, на което другият отговори, че все още няма такива.

Двамата продължиха да се карат и прекъсват в ефир, като водещият не успяваше да взема думата. “С този дебат за миналото нищо няма да излезе между нас”, заяви отчаяно Василев.

“За какво да се караме с Г-н Василев, аз говоря с факти, той говори с тези, така че няма причина да се караме. Хайде да не говори г-н Радев от името на целия български народ”, повиши отново тон Харизанов.

След това двамата влязоха в спор за Паметника на съветската армия.

ПП-ДБ имат нужда “да бият” по президента Радев, за да обяснят необяснимото решение да направят коалиция с ГЕРБ, казва Василев.

Според Георги Харизанов историята трябва да се изчисти, за да няма разединение по темата с демонтирането на паметника на Съветската армия в София.

Накрая водещият успя да ги прекъсне, за да завърши предаването и им обясни, че много са горещите теми и няма как всички да бъдат изчерпани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts