| | | |

След смъртта на Пригожин: Лагерът на “Вагнер” се разцепи, колони напират да влязат в Русия

В ЧВК “Вагнер” има отдавна установен одобрен механизъм за действие в случай на смърт на Евгений Пригожин или дясната му ръка Дмитрий Уткин.

Тъй като Евгений Пригожин е имал постоянна заплаха за живота си, включително защото редовно е бил на предна линия в различни ситуации, ЧВК “Вагнер” има ясен механизъм на действие в случай на неговата смърт, пише УНИАН.

Източник твърди, че планът е одобрен и въведен автоматично за всички ръководители на частната военна компания.

Ако се потвърди смъртта на Пригожин или на командира на групата Вагнер Дмитрий Уткин по време на катастрофата на бизнес самолет с номер RA-02795 в руската Тверска област, тогава алгоритъмът ще бъде задействан незабавно.

Източникът обаче отказа да уточни какво точно предполага този механизъм, но отделно отбеляза, че това така или иначе би било много лоша новина.

Центърът за национална съпротива (ЦНС) съобщава, че на територията на Беларус е започнало активно движение на “вагнеровци”.

„На фона на вероятната смърт на терориста Евгений Пригожин, неговите сътрудници формират колони за напускане на лагерите.

По данни на белоруски нелегални канали, вечерта на 23 август е започнало разделяне на части на лагера на “Вагнер”.

Колоните се насочват към границата с Руската федерация, но специалните служби на Република Беларус се опитват да попречат на излизането на автомобилите на наемниците“, пише ЦНС.

Самолетът на Пригожин се разби в Тверска област. Телеграм каналът Grey Zone на ЧВК “Вагнер” написа, че самолетът на Пригожин е бил свален от противовъздушната отбрана, каналът ВЧК-ОГПУ – че самолетът е бил ударен от две ракети С-300, а Mash и Baza – може да е имало експлозия на борда на самолета.

На борда е имало седем пътници и трима членове на екипажа. Според канала “Фонтанка” и журналистката Собчак, сред пътниците са били Пригожин и командири на ЧВК “Вагнер”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts