| | | |

Киро пресоли манджата: Борисов, избирай си – Радев или ние

Продължаваме промяната на Кирил Петков и Асен Василев реагира остро в позиция срещу казаното от вчера от държавния глава Румен Радев в контекста на бавения според ПП проектозакон за реформи в секретните звена.

“Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира агресивно.

Затова е важно Борисов да направи избор – запазва ли влиянието на президента или дава шанс на българския парламент да решава съдбата на сигурността в България и да носи своята отговорност за това.

Ако искаме сигурност в България, това е единственият начин – законови промени в службите за сигурност. За да може държавата да гарантира сигурността на хората и икономиката”, призоваха от ПП.

Позицията на партията идва няколко часа след като лично Кирил Петков призова Бойко да му вдигне телефона, за да не обсъждат коалиционните и политическите въпроси през медиите.

А наред с това отправи и апел към него в лично качество –

“Президентът не поиска смяната на главния секретар на МВР, сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС, и тук въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не вкарваме този закон за реформата в службите”, каза Кирил Петков.

По-късно пък Радев се озъби и напомни на ПП – че явно били забравили, че именно те, а не той, се намирали в коалиция с ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts