| | | |

Костадинов: Защо Кирил Петков не е задържан да дава показания за…

Председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов обвини управляващите, че прокарват разделителни линии в обществото и че се опитват да заличат националната памет на българите, като подменят символи.

В декларация от името на парламентарната група той обяви, че властта води България към война.

“Досега България е излизала от война с национални катастрофи, но сега сме на път да влезем във война след национална катастрофа, а изходът ще бъде летален за българската държава”, каза на финала лидерът на “Възраждане”.

“Тези дни един българин беше убит от разбесняла се тълпа, но това не стресна никого в тази т.нар. държава”, коментира той убийството на шофьора, прегазил дете.

Според него присъствието на английския посланик на среща в Централната избирателна комисия е „брутална намеса във вътрешните работи“ и „държавна измяна“ от страна на управляващите.

Днес един българин – Милан Димитров, ще бъде съден в Гърция за екстрадиция в САЩ, заяви още Костадинов.

Според него този частен случай е останал скрит от обществеността и представителите на управляващите партии, но е симптоматичен за начина, по който България се развива през последните 34 години.

„Веднъж вече съдът в Гърция е взел това решение в полза на екстрадицията, обжалвано е от страна на българина, и днес ще се вземе окончателното решение“, каза още Костадинов.

Нашият сънародник е арестуван декември миналата година, без доказателства, на базата на клетвена декларация на представител на американската прокуратура, каза председателят на „Възраждане“.

Родителите на Димитров започват да търсят помощ от представители на държавата ни и започва едно “прехвърляне на топката” от Министерството на външните работи към Министерството на правосъдието и Министерството на вътрешните работи, но българинът не получава никаква подкрепа, посочи Костадинов.

„Възраждане“ са поставили въпроса пред МВнР, но от ведомството са отговорили, че това е казус, с който трябва да се занимава МВР и Министерството на правосъдието, каза Костадинов и коментира, че “това е лъжа” и министърът на външните работи трябва да действа.

В съда в Атина няма представители на страната ни, като в Гърция е депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев, каза Костадинов.

По думите му подобни случаи са много. Според него това е симптом за разпада на държавността.

В сградата на Народното събрание би трябвало да има хора, които да мислят преди всичко за националния интерес, а това означава закрилата на всеки българин, заяви депутатът.

„Защо Кирил Петков все още не е задържан за това да дава обяснения и показания за връзките на Алексей Петров с управляващата формация „Продължаваме промяната – Демократична България“, попита Костадинов, коментирайки убийството на бизнесмена.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че от партията са пуснали сигнал в прокуратурата за записа от Националния съвет на ПП, но нямат отговор.

„Станахме свидетели на поредното брутално вмешателство във вътрешните работи – миналата седмица среща в Централната избирателна комисия – Асен Василев и Мария Габриел, с английският посланик“, каза Костадинов и добави, че няма коментар от присъствалите на срещата.

„Възраждане“ ще сезират ДАНС и прокуратурата, ако не получат задоволителен отговор за причините за тази среща, заяви Костадин Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts