| | | |

Асен Генов призна: Борисов е много умел тактик и политик, пази евроатлантизма на България

“Борисов е много умел тактик и политик, изигра си картите така, че в момента вече не ни пази от комунистите, а е пазител на евроатлантизма”.

снимка БНР

Това коментира журналистът и влогър Асен Генов пред БНР.

Той допълни, че е впечатлен от факта, че ПП и ДБ толкова лесно му дават тази роля.

“ГЕРБ се справят по-добре с него. Може би в ПП не осъзнаха, че са направили крачката от площад „Народно събрание“ към депутатските банки в Народното събрание. А това предполага различен тип говорене. Оправдаването с евроатлантизма на България е много трудна за управление комуникационна задача”.

Асен Генов коментира и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София.

“Не познавам личността на Васил Терзиев, но по – големият проблем е, че не познавам политика Васил Терзиев”. Вили Лилков е много по-еднозначна фигура, смята той.

Влогърът анализира и случващото се около Васил Божков.

“Кога Божков заговори за хунтата? Когато хунтата му иззе бизнеса”.

“Има ли успешно знаково дело в България, завършило трайно с осъдителна присъда за корупция?”, запита още Генов.

Асен Генов акцентира и върху необходимостта от противодействие на деструктивната пропаганда. Той смята, че тя може да бъде оборена с обективна и проверена информация.

“Председателят на българския медиен регулатор демонстрира в моето предаване, съзнателно или не, че е жертва на руската пропаганда, сранявайки информационната война, която Украйна води, като част от пълномащабната война с руската агресия, с руската пропаганда.

Това ни води към размисъл дали българските медии са способни да противодействат на руската пропаганда и влияние в България”

Генов не смята също, че е подходящо сравнението на отношението към паметници, които са символ на едно отречено минало със сгради на институции, които са част от българската държавност.

“България е член на ЕС, а сградата на ЕП и ЕК в София беше залята с червена боя”.

Руското посолство той приема като символ на една държава, която в момента осъществява агресия над друга. По тази причина не може да заеме осъдителна позиция по отношение на действията на адв. Хаджигенов и Арман Бабикян, които хвърляха домати по него. Не подкрепя и позицията за премахване на Паметника на американските летци.

“Това е военен паметник и ние трябва да се отнасяме с нужното уважение”.

Политиците от ПП-ДБ и техните избиратели не говорят на един политически език по отношение на Паметника на съветската армия, констатира още Генов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts