| | | |

Ивайло Мирчев: Копейките лъжат и жонглират със страховете на хората

МВР разполага с осем специализирани амфибии “Тайга ТТМ”. Тези всъдеходи се използват при наводнения за спасяване на хора, като два от тях са в София, а по един има в Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Монтана и Добрич.

Това става ясно от отговора на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на писмен въпрос, зададен му от депутата от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев.

Народният представител се възмути от публичните изяви на лидери на “Възраждане” във връзка с наводненията по Южното Черноморие.

Наводненията в Царево бяха използвани по нелеп начин от ВъZраждане, за да се направят внушения, че ако не бяхме дали на Украйна 100 БТР-а с тях е било възможно да бъдат спасени хора, ако БТР-ите бяха превърнати в амфибии и предоставени на пожарната.

Поредна лъжа и манипулация на ВъZраждане – БТР-ите все още не са заминали за Украйна и се намират в складове на жандармерията в България.

Ще заминат след като Украйна подпише споразумението с МВР, което ще се случи в следващите дни. След това парламентът трябва да ратифицира споразумението.

Спекулацията на партията на Копейкин е в посока на това, че в България липсват специализирани амфибии, които се използват за спасяване на пострадали при наводнения.

В тази връзка изпратих запитване към МВР министъра за наличните амфибии от този тип в МВР.

Отговорът на министъра: В България има 8 бр. амфибии “Тайга ТТМ”. Две от тях са в София и по една в Бургас, Добрич, В. Търново, Варна, Монтана и Пловдив. Те се използват при наводнения и за спасяване на хора.

Особено гнусно е, когато руското прокси в парламента използва подобна трагедия, за да прокарва интересите на Путин – по всякакъв начин да се попречи на изпращането на помощ за Украйна.

На това може да се противодейства само по един начин – оборвайки лъжите с факти.

И тук фактите са ясни – амфибии има, а ВъZраждане лъжат и жонглират със страховете на хората.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts