| | | | |

Васил Терзиев с бля-бля приказки, каза гласят ли го за бъдещ премиер

Астрологията си казва думата. Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление.

Това заяви пред БНТ Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП-ДБ и “Спаси София”.

Васил Терзиев напълни ефира с общи приказки и пожелания за по-добро бъдеще на децата и как искал да строи. Той не успя да опровергае критиците, които са категорични, че досега не е казал нищо конкретно, което може да направи за столицата

“Досега сме показали, че когато критикуваме, го правим с логика. Критиките са към централизирания модел на управление, фавозирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет – това са пороците, които искаме да изчистим от управлението”, допълни той и подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране.

По думите му направеното метро е нещо хубаво и положително, което се е случило в мандата на ГЕРБ.

Определи твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер като нещо в сферата на възможностите, но поясни, че първата стъпка е кметският пост в столицата.

“За моята кандидатура се чуват много работи – че след това ще ставам премиер, президент или председател на ЕК. За нас има значение да убедим софиянци позитивно и градивно, искаме да строим, да направим добра кампания. Всичко е в сферата на възможностите.

Нека първо нашият отбор да покаже, че може да работи. След това може да говорим какво предстои”, коментира идеята, ако стане кмет, след това да продължи по-нагоре политическата си кариера, както Бойко Борисов.

“Винаги съм бил отборен играч. Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане.”

“Искаме да убедим софиянци, че имаме какво позитивно да предложим. Искаме по-бързо и качествено да се случват нещата в нашия град.”

“Искам да пожелая на всички софиянци да са живи и здрави. Мечтата ми за София е да виждам щастливи хора”, каза кандидатът за кмет на София по повод празника на града.

Според него миналото трябва да се използва като библиотека, да се чете честно и да се помни.

Аз никога няма да се отрека от родителите си, категоричен бе Васил Терзиев. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия.

“Успелите хора в бизнеса, културата и науката трябва да връщат на обществото. Успехът им да се прелее за по-добър път на обществото. Затова излязох от зоната си на комфорт на инвеститор и предприемач, но не съжалявам.

Работим да няма балотаж, а ако има – ще се радвам да съм с най-достойния кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане”, посочи кандидат-кметът.

Той коментира и връзките на родословието му с бившата Държавна сигурност:

“Темата за ДС е ежедневие. Ще я преодолея с фокус върху важните неща и чисто лично какво съм постигнал и какво съм дал и мога да дам на обществото.

Най-важен е днешният ден, но за да е пълноценен, трябва да знаеш накъде си тръгнал и да имаш отправна точка и филтър. Миналото е източник на уроци, но трябва да си го прочел честно. То не трябва да се забравя, а да се учим от грешките.

Никога няма да се отрека от родителите си, защото те са ме възпитали на трудолюбие, на смирение, на отборна работа. Дали са ми всичките добродетели, които притежавам. Нямам никакви куфарчета и обвързаност със службите. Независим човек съм и искам да строя”, каза още Васил Терзиев.

На въпрос на водещия защо не отвори досиетата на роднините си, той отговори, че родителите му са живи и се надява още дълги години да е така.

След темата за службите той продължи с общите приказки:

“Искаме да оставим на децата си по-хубава страна и по-добро бъдеще, работим за икономически просперитет. Постоянно имаме сечения, които ни разделят. Аз бих се описал като доста десен човек, както и хората, които ме подкрепят”.

По повод Паметника на Съветската армия, Терзиев коментира: “Всички чакаме да отиде на заслужена почивка в музея на социалистическото изкуство”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts