| | | | |

Такъв цирк не сте виждали: Тошко Йорданов направи на пух и прах Кирил Петков и ген. Наско ВИДЕО

Когато Кирил Петков говори за ДАНС трябва да имате една огромна червена лампа в главата. Присъствал съм как Кирил Петков нарочи шефа на ДАНС, когато записите от МС отидоха в прокуратурата.

Това заяви в ефира на Нова телевизия председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов няма посолство, в което няма агенти. Понякога обаче по думите му, тези хора не се експулсират, а ги следят.

„ДАНС разкриха, че Чернева е изнасяла секретни документи, до които не е трябвало да има достъп, за Северна Македония. Всичко това лежи в прокуратурата. Всичко е станало с разрешението на Кирил Петков“, каза той.

„Това е национално предателство ,но за това не се говори“, категоричен е политикът.

Шпионинът е този, който е предал собствената си държава. Не знам какъв точно е случаят с руските свещеници. Когато обаче посегнеш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията. Там вече се подхожда емоционално“, каза той.

„Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито съм управляващ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той обикновено лъже по тема на ДАНС.

Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание. ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност.

Но той каза: „Не ме интересува, изгонете 70 души”. Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история.

И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало.

Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, за да му направят бройката.

Затова когато Кирил Петков говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата.

Това говори как един премиер може да манипулира службите и да изисква от тях неща, които не трябва“, заяви Йорданов.

„Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кого имат срещи. няма посолство, което да няма агентурни хора

Включително и нашата държава има такива. Искам да кажа,че обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат”, подчерта той.

И допълни: „Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава. А в случая с руските свещеници – нямам представа. защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна.

Според него да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване, е тъпа идея.

„Т. нар. ген Атанасов, е човек, който би искал той лично да контролира службите. Нямате идея каква амбиция бе да става шеф на СРС-тата. Предложенията, които той правеше, граничат с желание за тотален контрол. Аз тирани не обичам“, каза той и добави, че последното му предложение за разузнаването е вредно.

Според него лидерите на ПП са недоразумения.

Йорданов издаде, че още преди Петков е искал да овладее КПКОНПИ, за да си има свой репресивен орган.

По думите му по отношение на правосъдието не вървим в никаква посока. Йорданов издаде, че когато няма микрофони в залата, се чуват скандални неща и договорки.

„Кирил Петков е доказан лъжец и измамник. Законите, които предлагат, е важно да работят правилно. Законът за КПКОНПИ няма да работи правилно, предложенията за промяна на Конституцията са потресаващи, те са насочени към тоталитаризъм“, каза той.

„ПП са на каишка на ГЕРБ“, каза той.

Според Йорданов е нормално да има допирни точки между ИТН и „Възраждане“, защото все пак и двете партии са опозиционни в парламента.

“Кирил Петков е тотален лъжец. Когато някой политик каже нещо публично и медиите го повтарят, и после се види, че е излъгал, защо не ходят да го питат защо го е направил, а се правят, че нищо не се е случило”, заяде се с Марина Цекова Йорданов.

Тя въпреки това с усмивка запази добрия тон и продължи да провокира с въпроси събеседника си.

“Разликата между вас и един мегафон е никаква”, отсече категорично Йорданов.

“Вашата истина не се нарича истина в устата на тези, които обвинявате”, отвърна му тя, опитвайки се да обясни, че за медиите е важен плурализмът и представянето на всички гледни точки, без опита да се внуши нещо на обществото.

“Ама вие може да проверите какво е казвано, това не е сложно. Кое от нещата, които казваме, не са факти? Аз казвам, че Петков е лъжец и го доказвам, а вие казвате, че не е и не го доказвате”, отвърна й Йорданов.

“Ама аз не е нужно да го доказвам”, каза му водещата.

“Да, да, разбрахме каква ви е работата на вас”, иронично й отвърна политикът, след което разговорът приключи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts