| | | | |

Борко Бонев истеряса: Кандидатурата на Хекимян за кмет е подигравка

ГЕРБ е основният ни опонент, защото са най-голямата политическа сила.

Номинацията на Антон Хекимян за кметските избори в София от името на ГЕРБ е опит да се поднови фасадата, зад която партията дерибейства

Това каза в предаването “Денят на живо” по Нова Нюз водачът на листата на “Обединени за София” за местните избори и лидер на “Спаси София” Борис Бонев.

Днешният избор повдига три основни направления за размисъл, отбеляза той по повод издигнатата от ГЕРБ – СДС кандидатура на Антон Хекимян за кмет на София.

Първо, това може да е да опит да бъде сменена фасадата, зад която ГЕРБ дерибействат с подменени обществени поръчки и некомпетентност. Досега тази фасада беше Йорданка Фандъкова.

Вторият момент – говорим за човек, който само преди седмица е бил привикан “на килимчето” в Банкя и г-н Борисов му е казал, че ще бъде номиниран за кмет, не виждам какви са неговите каузи и връзки с партията, която го издига.

Трето, притеснява ме, че кампанията на ГЕРБ става заложник на вътрешнопартийни интриги на Борисов, че независимо какво мисли всеки редови член на ГЕРБ, накрая решава само той, заяви Бонев.

По думите му номинацията на Хекимян е знак, че всеки в ГЕРБ е пионка в ръцете на Борисов.

Всички знаем кой дърпа конците в Столична община и това обикновено не е кметът, добави водачът на листата на “Обединени за София”.

“Такъв тип знакови назначения са само, за да се похвалим, че имаме някоя звезда в листата. Когато тази звезда после няма намерение да работи за интереса на софиянци, не води до никакъв положителен ефект за града”, твърди той.

Винаги е много мотивиращо, когато имаш основен опонент. Приехме го напълно спокойно, защото ние знаме нашите силни страни, работим по подробно разписана програма, правим срещи на терен от повече от три месеца.

За нас няма съмнения, че играем за победа, подчерта Борис Бонев.

Попитан защо Бойко Борисов не е участвал в представянето на кандидатурата на Антон Хекимян , лидерът на “Спаси София” коментира:

“Може би много го е срам от резултатите на ГЕРБ в София. Странно е да не участва в кампанията, след като еднолично реши кой ще е кандидатът.

Резултатите от 18-годишното управление на ГЕРБ са видими навсякъде в София. И аз да бях на негово място, щеше да ме е срам”.

Бонев съобщи, че утре ще бъде оповестена цялата листа за общински съветници на “Обединени за София”.

Говорим за хора, които истински обичат София и истински искат да решават нейните проблеми, увери той.

Нашият подход винаги е бил прагматичност и конкретни решения. Нашата цел е справедливо, балансирано развитие на София, каза още Борис Бонев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts