| | | | |

Ивайло Мирчев се пошегува: Очакваме БСП да вкарат предложение, с което…

Очакваме БСП да вкарат предложение, с което може би да окажем военна помощ на Русия, защото те действат в тази посока, но това няма как да стане. Жертвата е Украйна и трябва да направим всичко, за да ѝ помогнем, без да застрашаваме сигурността на нашата страна.

Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

“Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което може да ѝ е полезно.

Не си даряваме комплексите С-300. Става дума за дефектирали ракети, които ние никога не можем да използваме, както и за доста патрони, които са НАТО-вски стандарт, а не са за оръжията, които използваме в България.

Патроните са от складовете на МВР и ще послужат доста добре на украинците, тъй като те вече стрелят с много НАТО-вски оръжия”, обясни той.

“Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана и е нещо, което е коментирано от Министерство на отбраната в продължение на седмици.

Сега просто го превъплъщаваме в решение на парламента”, подерта от своя страна зам.-председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт с фирмата-производител, която е от Руската федерация.

Тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, добави още той, но уточни, че от украинска страна са заявили, че ще могат да използват дарените от България ракети.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts