| | | |

Израелски фоторепортер и съпругата му са убити, бебето им е…

Фоторепортерът Рой Идан от Кфар Аза е вероятно убит, а малката му дъщеря е в неизвестност от събота. Съпругата му Смадар е убита в дома им, докато другите им две деца са се крили в килера.

На 7 октомври, когато започва атаката на Хамас, Рой излиза навън, за да направи кадри. Той успява да заснеме ракетните обстрели и прехващанията на противоракетната отбрана на Израел “Железен купол”.

Фоторепортерът се връща вкъщи, където го чакат съпругата му Смадар и трите му деца – 9-годишният Майкъл, 6-годишната Амалия и 3-годишната Абигейл.

Секунди по-късно палестинските терористи нахлуват в Кфар Аза и успяват да проникнат в дома на фотографа. Убиват съпругата му, докато той е навън с най-малкото им дете.

Предполага се, че Рой е бил застрелян, а бебето отвлечено заедно със съседите, пише ynet.

Другите му две деца, Майкъл и Амалия, се скрили в килера, когато терористите влезли. Те са невредими.

Следа от Рой и 3-годишното му дете обаче няма. Предполага се, че е сред загиналите, но много от телата все още не са открити или идентифицирани.

Двете оцелели деца са изпратени при свои роднини.

“Държим на всяка една информация за Рой или Абигейл. Съседите казаха, че той е бил прострелян, докато е държал Абигейл в ръцете си, но тя не е пострадала. По нея е имало петна от кръв. Това е един кошмарен сън”, казва майката на Рой.

В събота палестинското движение “Хамас” изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени щети в редица израелски населени места.

Военният командир на палестинската групировка “Хамас” Мохамед Дейф обяви началото на “военна операция” срещу Израел, пише “24 часа”

Над 700 души са загинали от началото на палестинската инвазия. 260 от тях, предимно младежи, са убити в кошмарно клане по време на музикален фестивал, на който са присъствали над 3000 души.

Ранените от израелска страна са 2500.

Загиналите в ивицата Газа палестинци са над 400, а най-малко 2300 са ранени.

Според ООН ударите по Газа са принудили най-малко 123 хил. души да напуснат домовете си.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук/ynet

Similar Posts