| | | |

Митева била политически репресирана от ГЕРБ, разкри кой депутат я е предупредил за уволнението й

Бившият председател на парламента Ива Митева не стана депутат, тя се върна на работа в администрацията на Народното събрание като юридически съветник по законодателството. А преди ден беше съкратена с решение на шефа на НС Росен Желязков.

Според Митева става дума за политическа репресия, идваща от ГЕРБ.

Разбрах, че не съм на работа, след като вчера сутринта ми връчиха заповедта. Не бях изненадана, защото това почна още в началото на 48-ия парламент. Това заяви по бТВ Ива Митева

Тя обясни, че не знае защо е била уволнена.

“Аз бях директор на Дирекция “Законодателна дейност и право на ЕС”. Това е основната секция, която прави правни анализи и работи по законите им от внасянето, до подписването и пращането на президента. За съжаление, не работи какво трябва. Защото не се иска да се работи по законите”, каза още тя.

“Каквито влизат, такива ще излизат. Няма разпокъсаност. Махат се отделите, за да не им се предложи да бъда началник. Това е хаос и няма да доведе до нищо добро”, допълни Митева.

“Политическа репресия е, защото още в началото на парламента бях предупредена чрез Лъчезар Иванов, който е казал на един купон “оная вашата ще бъде уволнена”. Излязох неплатен отпуск, защото Вежди Рашидов беше образувал дисциплинарно производство срещу мен.

„Януари месец разбрах, че Вежди Рашидов е образувал производство срещу мен и реших малко да преосмисля нещата и да видя накъде да тръгна.

Назначава се вътрешен одит. Решението на доклада на одита е много смешно.

Най-интересното, е че правят одит като председател на парламента и паралелно с това като директор на дирекцията, което е пълно безобразие“, каза Митева пред Би Ти Ви.

Тя подозира, че в основата са народни представители от ГЕРБ.

„Рашидов преди това нееднократно ми е казвал, че е доволен от мен как работим по законите“, заяви Митева.

“Явно не му е стигнало времето на Вежди Рашидов да ме уволни, дадох 13 страници обяснение на новия председател”, обясни Митева.

Тя разкри и какво е казал Рашидов на друг депутат от ИТН.

“Защо я защитаваш? Тя вече не е част от ИТН. Тя е неуправляема и неконтролируема.” Призовавам го да каже кой го е накарал да пусне това дисциплинарно”, каза още тя.

Юристката твърди и че има големи финансови нарушения, свързани с бившия председател на НС Цвета Караянчева, но не пожела да влиза в подробности.

„Нарушенията са свързани с изграждане на пленарната зала, с хранителния комплекс, нова пленарна зала, която струва над 20 милиона лв., няма дори озвучаване, и система за гласуване“, заяви Ива Митева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts