| | | | |

Ген. Наско: Нашите родни болшевики искаха да спретнат октомврийска революция

Нашите родни болшевики искаха да спретнат октомврийска революция

Такъв бе коментарът на съпредседателя на “Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов по повод първия, при това неуспешен, вот на недоверие към кабинета “Денков – Габриел”, внесен от двете проруски формации в парламента – “Възраждане” и БСП, както и от “Има такъв народ” и независимия депутат Радостин Василев.

По думите му по-важният знак е бил, че самите протестиращи енергетици и миньори на практика са отхвърлили вота на недоверие с това, че две седмици след началото на протестите прекратиха блокадата на магистрала “Тракия”.

“Те бяха подбуждани, търсеше се начин чрез тях да бъде дестабилизирана страната. Но хората разбраха, че правителството се грижи за тях”, добави Атанасов.

Блокадите започнаха на 29 септември – денят, в който Министерският съвет трябваше да приеме Териториалните планове за въглищните райони.

В крайна сметка това не стана и те бяха изпратени до Европейската комисия в последния възможен ден – 30 септември.

В резултат блокади се появиха на магистрала “Струма” и няколко второкласни пътища.

На петия ден от протестите след 7 часа преговори в Народното събрание, в които участваха премиерът, министри и депутати от всички парламентарно представени партии без БСП, беше подписано споразумение от седем точки.

След като то беше гласувано от парламента, паднаха блокадите на магистрала “Струма” и пътищата в Кюстендилско и Благоевградско.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts