| | | |

Внезапно умря баш шефът на „Лукойл“ Владимир Некрасов

На 66-годишна възраст почина председателят на борда на директорите на ЛУКОЙЛ Владимир Некрасов, съобщиха от пресслужбата на петролната компания.

Според предварителното заключение на лекарите причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност, пише “Коммерсанть“.

“Владимир Иванович посвети почти 50 години на работа в нефтената и газовата индустрия, преминавайки от най-ниското стъпало ремонтен шлосер до поста на генерален директор на ключовата производствена компания ЛУКОЙЛ-Западен Сибир от групата ЛУКОЙЛ,

след което работи като първи вицепрезидент на компанията, съветник на президента на компанията, председател на борда на директорите, винаги демонстриращ изключителни управленски способности и идеи за развитие на производството”, пишат още опечалените колеги на Некрасов.

От компанията отбелязват, че цялата кариера на Владимир Некрасов е била свързана със Северна Русия, където е изпратен след завършването на Тюменския индустриален институт.

“Именно на Владимир Некрасов дължим редица успешно реализирани идеи в областта на разработването на находища в цялата петролна индустрия.

Те станаха основа за неговото признание в научната общност и през 2000 г. му беше присъдена академичната степен на кандидат на техническите науки,” подчертаха от пресслужбата на “Лукойл.

Некрасов е награждаван многократно – носител е на ордена “За заслуги пред Отечеството” IV степени, Ордена на честта, други държавни, ведомствени и обществени награди.

От началото на 2022 г. настъпиха многобройни необичайни смъртни случаи на руски бизнесмени или високопоставени служители.

Сред серията починали бяха седем супербогати руснаци само за три месеца и то при толкова ужасяващи обстоятелства, че това логично отвори врати за размисъл.

Множество медии изказаха предположение, че самоубийствата може да са били инсценирани. Някои от тях дори стигнаха дотам, че предположиха, че Кремъл или дори самият Путин може да са замесени по някакъв начин.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts