| | | |

Ивайло Мирчев: Хората, които до вчера плющяха карти с шефовете на “Лукойл”, днес са най-големите…

Против сме да се свика извънредно заседание на НС. Призоваваме г-н Росен Желязков да не го свиква. Може това да се случи след втория тур на местните избори.

Това стана ясно от думите на Атанас Атанасов по време на пресконференция на ПП-ДБ в кулоарите на НС по повод исканията за изменения в Закона за енергетиката.

По думите на Кирил Петков темата енергетика е поднесена популистки. “Текстовете са написани на коляно, в тези текстове нямаше нищо за тези 73 ст. И вчера донякъде това бе пример как може да се поднесе една информация популистки.

Всички сме се обединили около това, че “Лукойл” трябва да си платят данъците. Г-н Борисов казваше не веднъж, че като моето правителство падне – бензинът ще падне с левче.

Това трябва да се изработи с експерти и трябва да се направят с максимална експертиза, защото засягат цялата икономика”, каза той.

Ивайло Мирчев заяви, че е трогателно, че тези които до вчера са плющели карти с шефовете на “Лукойл” – днес са най-големите борци за събиране на данъци им.

“Трябва да се запитаме кога “Лукойл” ще си платят всички данъци, а не тези, които са натрупани през последните две години.

Подкрепяме предложението за складовете за горива. Трябва да помислим дали всички фирми, които вкарват горива у нас попълват държавния резерв”, запита той.

Трябва да се работи експертно и да се постигне заявената цел. Това не трябва да се случва в кратък срок,а да се изработи работещ механизъм, заяви още Радослав Рибарски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts