| | | | |

Попиляха отрочето на ДС: Някой полуграмотен от щаба на Терзиев да му обясни как функционира изборния процес, за да не говори глупости. Най-добре е след втори тур да остане да си седи вкъщи

Ниска правна грамотност, пълна административна неопитност и тотално непознаване на правната рамка за местната власт и местното самоуправление демонстрира кандидатът на Добрите сили (ДС) Васил Терзиев.

от фейсбук профила на Карлос Контрера

снимка: Архив

“Предпочитаме софиянци да ни подкрепят още на първи тур и да имаме една седмица, в която да работим по бюджета, вместо да отиваме на балотаж”, смело заявява Терзиев.

Това изречение е достатъчно, за да лъсне цялото дилетанство на въпросния кандидат и липсата на елементарни познания кое е законно, кое възможно и как функционира общината.

Ето защо.

Първо – ужасна административна неграмотност, защото докато последният селски кмет не бъде избран, нито кметът на общината, нито общинските съветници, нито кметовете на райони могат да положат клетва.

Просто изборите приключват с обявяването на резултатите и избраните и едва след това може да се пристъпи към свикване на заседание за полагане на клетва.

Някой полуграмотен от щаба на Терзиев да му обясни как функционира изборния процес, за да не говори глупости.

Второ – по бюджета Терзиев може да работи от вкъщи дори да не бъде избран, защото от години докладите са публични и стоят на страницата на Столична община и Столичен общински съвет. Друг е въпросът дали Терзиев ги е чел. Дълбоко ме съмнявам.

Трето – по какъв точно бюджет ще работи другаря-милионер Терзиев, след като няма приет държавен бюджет?

Отново пример за тотално непознаване на закона. Тотално непознаване на материята с общинските финанси – по какъв бюджет общински точно ще работи Терзиев, след като няма приети стойности за държавно делегираните дейности, капиталовите разходи от държавата?

Това представлява почти 50 на сто от бюджета на Столична община.

С едно изречение Терзиев доказва пълната си и всеобхватна некомпетентност.

С едно изречение Терзиев показва как смята да управлява – слепешката, на принципа проба-грешка и ако мине номерът.

И най-добре е след втори тур Васил Терзиев да остане да си седи вкъщи и да не припарва до Столична община.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts