| | | |

ЦИК извънредно: Гласуване само с хартия в секциите, от които са изнесени машини

Само с хартия ще се гласува в две от секциите на утрешния кметски балотаж в Благоевград след нерегламетирано преместване на машини.

Това реши Централната избирателна комисия, след сигнал от един от кандидат-кметовете, съобщи БНР.

Според него, след доставката им в средното училище с изучаване на чужди езици “Свети Климент Охридски”, въпросните две машини са били изнесени от секциите от неизвестни лица, без специализиран автомобил и без полицейска охрана.

Пред БНР председателят на общинската комисия Мартин Бусаров заяви, че при тяхната последвала проверка секциите вече са били запечатани.

ЦИК е получила обяснения и от полицията, според които устройствата за гласуване са били предназначени за други секции в града и са били изнесени от техници, но без задължителния полицейски конвой.

Заместник- председателя на централната комисия Цветозар Томов мотивира решението в тези секции да се гласува само на хартия:

“По неофициални данни, лицата, превозили машините, се направили това без полицейски конвой и охрана. Същите са установени и се разпитват от разследващите органи.

Предвид това, че те са били за известно време без надзор и са нерегламентирано превозвани, въпреки че най-вероятно наистина става дума за техническа грешка и степента на риск е ниска, моето мнение е, че по-разумно би било в тези 2 секции да се проведе само хартиено гласуване”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts