| | | |

Мълния! Делян Добрев: Сезирах Сарафов за това ВИДЕО

Основното ми опасение е, че ще бъде внесен Закон за държавния бюджет за 2024 година със силно завишена приходна част. За да могат да бъдат спазени трите процента дефицит, а от другата страна да могат да харчат за това, което си пожелаят.

Това каза на пресконференция в Хасково депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Тяхното правителство и този финансов министър едва ли ще останат до края на следващата година, за да реализират този бюджет в своята цялост”, прогнозира Добрев.

Любопитен съм да видя какъв бюджет ще предложи “сглобката” или “промяната”, посочи преди това Добрев.

Защото в последните две-три години харчеха от готовите пари в държавата – основно от енергийните дружества, откъдето източиха над 3,5 милиарда лева. Вземаха заеми, за да харчат. Спряха всички инфраструктурни проекти, за да вдигат пенсии, поясни депутатът.

Нашата оценка е, че приходите за следващата година едва ли ще надхвърлят съществено изпълнението на бюджета през тази година.

Не планираните приходи, а изпълнението на бюджета.

Изпълнението на бюджета вероятно ще бъде с два милиарда по-малко, отколкото заложеното, отбеляза Добрев.

Той добави, че така приходната част за следващата година още при внасянето на бюджета от финансовото министерство трябва да бъде с такава реалистична преценка за приходната част.

Ако тя е завишена както чуваме, примерно с осем милиарда лева, аз ще настоявам пред моята парламентарна група този бюджет да бъде отхвърлен още на първо четене и да бъде върнат на финансовия министър да си го поправи, заяви Добрев.

Относно подготвяните данъчни закони той посочи, че вероятно ще има пак “лекомислени неща”.

Делян Добрев е сезирал и. д. главният прокурор на България Борислав Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково от техни опоненти.

Според него предизборната кампания е преминала изключително неприятно, а единственият, който се е държал коректно, е бил дългогодишният опонент на ГЕРБ Георги Иванов.

“Конкретният сигнал е за насаждане на етническа омраза, отъждествявайки ДПС с Османската империя.

В социалните мрежи беше разпространено писмо от Ботев, в което се съдържат изрази като “Как сте още роб до роб”, “Баташкото клане” и др.

В клипа са използвани изрази, които отразяват една коренно различна епоха на робство, за която е писал нашият велик родолюбец”, заяви Добрев. Според него определени бизнесгрупировки са насаждали етническа омраза с цел извличане на политически актив.

За да се избегнат спекулации, че от ДПС са избрали кмета на Хасково, Делян Добрев извади техния вот за общински съветници, който е 6 156 гласа, от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085.

Тези гласове са били достатъчни за победа над Николай Ставрев, който е получил 10 053 гласа.

Делян Добрев определи резултатите на ГЕРБ в областта като категорични с преизбирането на 7-те общински кмета и 89 общински съветници.

Последно партията е имала 104 съветници, но областният лидер отчете, че общинските съвети в Симеоновград, Тополовград и Харманли са намалели.

ГЕРБ в Хасковско са повишавали резултата си от парламентарните избори през април с 5 000 гласа – 23 535 тогава и 28 355 сега.

Анализът, направен от Добрев, сочи, че опонентите им от ПП-ДБ са паднали от 16 106 на 5 043 гласа, колкото бил твърдият електорат в областта на ДБ.

ПП-ДБ имали 11 съветнически места в региона, 8 пъти по-малко от тези на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts