| | | |

Куриоз: „Десният“ Васко/“Добрата ДС “победи” в София с по-малко гласове дори от…

Резултатите от местния вот София показаха, че победата на Васил Терзиев е победа на отвращението на хората, които бяха принудени да избират по-малкото зло и с отвращение да гласуват на втория тур за наследника на комунистическо-десарския род, натрапен им от политическите сделкаджии – победа, която е унизителна, както за тях, така и за победителя, пише desebg.com.

София е спасена! „Десният“ Васко/“Добрата ДС“ спечели, макар и инфарктно втория тур на местния вот в столицата, след като бе на косъм да изтърве „сделката“, уговорена между него и съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков на тъмно месеци преди изборите.

Сега вече всички могат да си отдъхнат. Освен, че София е спасена, изборът на „десният“ Васко ще гарантира проевропейския и проатлантически път на България. Пък може и на Крим да помогне.

„Победата“ на „десния“ Васко е впечатляваща по няколко показатели.

Впечатляваща е с факта, че в новата история на местните избори в София той печели с най-малко гласове от досегашните кметове – с малко под 175 000 гласа.

Предходните избори в София бяха спечелени от Йорданка Фандъкова с малко над 209 000 гласа.

Васил Терзиев печели изборите с по-малко гласове дори от Мая Манолова, която на втория тур през 2019 г. остана зад Фандъкова с малко над 189 000 гласа.

„Победата“ на „десният“ Васко е впечатляваща и с най-малката разлика досега между първия и втория – около 4500 гласа. На предходните избори разликата между Фандъкова и Манолова е над 10 000 гласа.

Статистиката ясно показва, че балонът за неговата „най-точна кандидатура за кмет“, както твърдяха в началото политическите му ментори, е спукан.

Всичко това потвърждава извода, че политическите сделкаджии, спуснали „отгоре“ и наложили кандидатурата на спонсора без обсъждане, без допитване (страшно демократичен начин на номиниране) на своите политически формации без те и „гък“ да кажат, е изключително погрешен ход, за който би трябвало да носят отговорност.

С него те отблъснаха избиратели, а не ги спечелиха, както би било при една нормална кандидатура, издигната при демократични правила.

Затова и на архитекта на „сделката“ Кирил Петков се наложи панически да търси подкрепа за „десния“ Васко в 12 без пет в петък, ден преди вота, от ГЕРБ и от „Синя София“ (макар от момента на номиниране на проф. Вили Лилков от инициативен комитет до последно медиите, обслужващи ПП-ДБ-Терзиев, го пришиваха като „патерица на ГЕРБ“).

Да, този ход Петков да се унизява и да се примоли в последния момент на десните хора в София да подкрепят Терзиев на балотажа, бе ход на отчаянието. И сигурно ако не беше го направил щеше да загубят изборите/„сделката“.

Затова „победата“ на Васил Терзиев е унижаваща и победителят, и партийните лидери, които натрапиха „отгоре“ неговата неприемлива, меко казано кандидатура.

Защото той победи с отвращение.

С отвращението на всички онези хора, които бяха принудени да преглътнат обидата от „сделката“ на самозабравилите се псевдополитици „демократи“, натресли им наследник на комунистическо-десарския род и да гласуват за него с отвращение, само и само да не се събудят с ярко червен кмет в понеделник, издигнат от наследника на бившата компартия.

Сега тепърва ще стане ясно дали „победата“ на отвращението и била за добро или за лошо.

Тепърва ще разбере с какви гласове в Столичния общинския съвет ще се променя „досегашния модел на управление“ и в каква посока ще бъде промяната.

Дали ще има компетентно и прозрачно управление или ще се окаже обратното, както мнозина предупреждаваха. И хората за пореден път да останат излъгани в надеждите и очакванията си.

Господ да ви е на помощ тогава!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts