| | | |

Напрежение: Нинова и антуражът ѝ се разграничават от Ваня Григорова

БСП е партията, която показа най-стабилен ръст на тези избори. Ние сме партията, която има най-висок ръст на гласове, съотнесено към последните парламентарни избори.

По брой на съветниците сме на трето място, но като брой на общински кметове сме на второ място в страната. Този резултат показва, че БСП е стабилна в местната власт и в националната политика.

снимка: Архив

Това каза в студиото на “Още от деня” по БНТ зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Относно заявеното от Ваня Григорова и екипа ѝ желание да атакуват в съда втория тур на местните избори, Зафиров заяви, че след като са преценили, че има достатъчно аргументи за такава атака, нека бъде направен този опит.

Само два дни след балотажа на местните избори БСП започна да се разграничава от кандидат-кмета си за София Ваня Григорова.

Зам.-председателят на партията Атанас Зафиров обяви, че изказванията ѝ от последните дни нямат нищо общо с позицията на БСП.

“Начинът, по който в последните два дни г-жа Григорова комуникира с част от избирателите, с част от обществото, по никакъв начин не бива да бъде обвързан с БСП. Тя говори от свое име и в качеството си на общинския съветник Ваня Григорова.

Късно в понеделник и по-рано днес пък Григорова обяви, че срещу нея имало “либерален ла*номет” и обясни, че през последните дни опоненти публикували неверни факти и фалшиви новини за нея.

“Не видях само публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш лайна, ти си ланомет”, каза по-рано във вторник пред бТВ Григорова.

Сегашното разграничаване на Зафиров, който е близък до лидера на БСП Корнелия Нинова, не е изненада. Още преди издигането на Григорова за кмет неофициално се говореше, че Нинова не приема добре идеята.

Кандидатурата на бившата синдикалистка бе обявена първо от БСП-София, а ръководството на партията забави окончателното решение.

По време на предизборната кампания тясното ръководство на партията обяви, че Кирил Добрев има общо с организирането на медийни участия на Григорова. Самият Добрев пък е един от противниците на Нинова вече от няколко години.

Много ме притесни признанието ѝ, че няма представа кой е финансирал нейната кампания, която беше видимо добре финансирана. Това е доста притеснително.

Какви са личните ѝ амбиции – този въпрос трябва да бъде поставен на нея. Няма как да има ляво обединение, без БСП да бъде в центъра на това ляво обединение.”

По думите му, без подкрепата на БСП г-жа Ваня Григорова нямаше как да постигне такъв резултат.

Относно предстоящото внасяне на вот на недоверие, зам.-председателят на БСП заяви, че правителството е напълно изчерпано от съдържание и е вредно за страната:

“Затова внасяме нашия вот на недоверие, адресиран в посока национална сигурност и отбрана. Смятаме, че точно в този сектор са най-големите щети, които правителството нанася на страната и народа.”

Атанас Зафиров не пожела да коментира процесите в Движението за права и свободи след оставката на Мустафа Карадайъ. Каза само, че те са направили една стабилна, добра кампания, постигнали са устойчив резултат и пожела успех на техните избрани кметове и общински съветници.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts