| | | | |

Денков и Терзиев с извънреден коментар след съдбовната среща, нещо страшно става със СОС след 3 месеца ВИДЕО

Проведохме първата среща с новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. Ние сме се срещали преди това само инцидентно. До голяма степен това беше опознавателна среща. Терзиев постави няколко от общите теми, по които екипът му в момента знае, че трябва да работи интензивно.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Николай Денков.

Не затваряйте вратите към никоя политическа сила. Това послание отправи премиерът Николай Денков към кмета на София Васил Терзиев след срещата им в Министерски съвет.

Според министър-председателят сглобката на национално ниво не може да се пренесе във всяка община, заради различните характеристики. Той обаче посъветва да не биват затваряни вратите към никого.

„Искам да благодаря на Николай Денков за протегнатата ръка. За мен беше изключително важно да проведем тази среща и да изложа основните приоритети, които имаме.

Беше доста конструктивно и се надявам, че ефектът от доброто сътрудничество между Столичната община и изпълнителната власт ще може да бъде усетено от софиянци през следващите месеци и години”, каза от своя страна Терзиев.

Относно неразбирателствата в Столичния общински съвет, кметът посочи, че ще работят активно и ще има протегната ръка към всички.

„Има 3 месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за общински съвет.

Надявам се това да не се случи, защото това означава сериозен блокаж на работата на Столична община. Трябва да се приеме бюджет… За града не би било хубаво, ако не се постигне политическо съгласие“, посочи той.

„Надеждата ми е да няма никакви тупици. Вчера всички сме се заклели, че ще гледаме интересите на София. Надявам се, че ще намерим политическите решения без акробатики.

На въпрос ще взима ли заплата от 1 лев, Терзиев заяви:

„Мисля, че думите ми не бяха разбрани по време на кампанията. Това, което искаш да кажа, че от заплатата, която се полага на кмета, ще взема 1 лв., а другото ще го даря. От заплатата на кмета зависят заплатите на всички останали. Няма как да привлечем качествени хора, които да работят за 80 ст.“, подчерта той.

На въпрос наистина ли кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян ще стане негов заместник, Терзиев каза, че не е в течение на кандидатурата му да се присъедини към екипа му.

„Започваме с текущата структура на администрацията, за да се промени това, е нужно решение на СОС.

Екипът ще го обяви в края на тази седмица. Наведнъж ще обявим всички хора, които са част от екипа“, посочи той.

Пред медиите премиерът Николай Денков бе помолен да коментира дали е получил отговор от президентството за оставката на шефа на ДАНС. Той посочи, че такъв все още няма.

„Мотивите за освобождаването на г-н Тончев са качени на сайта на МС, качени са и мотивите, с които е сменен неговия предшественик от Радев.

Всички ръководители на служби са назначени от Радев от неговите служебно правителства. Тезата, че някой може да овладее службите, при условие, че има задължително съгласуване“, посочи той.

Във връзка с вота на недоверие към кабинета, премиерът заяви, че това ще бъде добра възможност да бъде разказано какво е направено през последните две години, особено през последните пет месеца, по отношение на развитието на системата на отбраната и националната сигурност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts