| | | |

Провалилият се кандидат за кмет на Кюстендил подава оставка като общински председател на БСП, напуска партията и става независим …

Председателят на общинската организация на БСП в Кюстендил Йордан Тодоров подаде оставка.

Информацията е оповестена от Тодоров на пресконференция, съобщи БТА.

Той напуска също партията и групата на общинските съветници от БСП в Кюстендил.

Йордан Тодоров беше издигнат от БСП за кандидат за кмет на местните избори, като на първи тур той остана пети с подкрепа от 9,52%, след досегашния градоначалник Петър Паунов, който спечели своя пети мандат на балотаж срещу Огнян Атанасов от Партията на зелените, Мира-Йоанна Атанасова от “Възраждане” и Кристиян Иванчов от ПП/ДБ.

“Заявявам, че и в настоящия Общински съвет, както съм го правил и в предишния, ще защитавам интересите и правата на хората, които са ми гласували доверие, с риск да бъда неудобен.

Желая успех на новото общинско ръководство, като се надявам да изпълнят онова, което са обещали по време на кампанията”, посочи Тодоров по време на пресконференцията си. Той каза още, че през 2019 година е влязъл в Общинския съвет в Кюстендил от гражданската квота.

Сред обсъжданите теми ще бъдат Бюджет 2024

Тодоров заяви също, че е бил от хората, които са се възпротивили срещу новите данъци и такси в предишния Общински съвет.

Той изтъкна, че с промените в Закона за местните данъци и такси сега те ще бъдат вдигнати отново с промяната на данъчната оценка, като за Кюстендил увеличението ще бъде с около 60-70 лв.

Йордан Тодоров подчерта, че ще апелира за справедлив процес по отношение на актуализацията на данъчните оценки.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts