| | | |

Борисов с финес се подигра на премиера: Ще послушаме акад. Денков, аз съм само един доктор на науките, и ще бъдем много работливи в парламента

Досега решенията на МС са най-меко казано слаби и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения.

“Твърдението, че ГЕРБ иска да събори правителството е пълна глупост”.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Към този момент има един действащ документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначава министрите, зам.-министрите, областните управители и именно тези назначения свързани с изпълнителната власт.

В този въпросен случай с “Пирогов”, как един съветник от друга партия се държа непристойно”, каза той.

Бившият премиер говори и за скандала с уволнението на началника на “Пирогов”.

“Трябва да разкажа малко. Нарочиха този човек след един скандал с общинския съветник. Аз не го познавах. След като го нарочиха, вицепремиерът ни постави този въпрос на премиера, че не сме съгласни със смяната му. Действахме, както досега”, изтъкна той.

И уточни, че с Асен Василев и Христо Иванов са се разбрали за назначенията в регулаторите.

“Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения не са правилни и ние няма да ги допуснем”, разкри той.

“Вчера Асен Василев лично ми се обади и ми каза, че това е глупост”, обясни Борисов.

“Не правим бойкот. До този момент решенията на МС са най-меко казано слаби. Затова се налагаше в парламента да коригираме и да поемаме тежестта на Министерски съвет – със земеделците, със енергетиците, в отбраната.

Дерогацията трябва да влезе в сила и ние и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, добави Борисов.

Затова казвам, че и така солидарно бихме приели дерогацията. Ще послушаме акад. Денков, аз съм само един доктор на науките, и ще бъдем много работливи в парламента”, сподели още той.

“С ДПС имаме общо що касае общо Украйна и бюджета. Опорки са думите, че ние с тях сме една коалиция, както са ПП и ДБ”, отсече председателят на ГЕРБ. И добави, че ако партньорите им в сглобката са искали да се подпише коалиционно споразумение, са имали стотици възможности за това.

“Чакаме един наш зам.-министър 5-6 месеца да бъде назначен в здравеопазването, а се омита шефът на “Пирогов” с една заповед”, негодува Борисов.

“Считам, че когато нещо е толкова паянтово и е направено за първи път в света, ние демонстрираме висша политическа способност да управляваме помежду ни.

Показваме си есемесите на нашите симпатизанти, защото те удивително си приличат”, уточни той.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше да се създаде такова.

“Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер ще уволни този и онзи, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет го посещават Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти.

“След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет.

Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите трябва да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts