| | | |

Инфаркно напрежение: ДСБ скочи на Асен Василев, искат му обяснение

ДСБ погна бившия здравен министър Костадин Ангелов, като в засилената му активност в последните дни покрай “Пирогов” видя мерака му отново да се върне на поста.

снимка: Архив

Видимо г-н Ангелов от ГЕРБ се е запътил към поста на министър, но искаме да го предупредим, че начинът, по който иска да го направи, може да доведе до скъсване на менискус”, заяви иронично зам.-председателят на ДСБ Йордан Иванов.

Вчера Костадин Ангелов бе основен гост навсякъде в тв ефира, като разпалено коментираше темата “Пирогов” и обвини здравния министър Христо Хинков в лъжа относно прословутия доклад за болницата.

От друга страна напрежението се покачи между ДСБ и ПП след изявленията на Асен Василев за оставката на здравния министър Христо Хинков. Иванов поиска обяснения за изявлението на съпредседателя на ПП.

В сряда финансовият министър отсече, че не е негова работа да иска оставката на Хинков, но намекна, че всеки министър трябва да се оттегли, ако не среща подкрепа от партиите, стоящи зад правителството.

Заради опита на Хинков да смени шефа на “Пирогов” Владимир Димитров, ГЕРБ и ДПС се заканиха да бойкотират законите на Министерския съвет, а Василев обяви, че не може парите на държавата да са заложник на който и да било болничен директор.

Иванов отбеляза, че в ДСБ са разбрали от изказването на Василев, че всеки министър сам трябва да търси своята политическа подкрепа.

“Нас ни притеснява, защото това означава, че всеки министър сам трябва да се договоря с ГЕРБ и ДПС”, заяви депутатът.

Василев дължи обяснение на нашата парламентарна група трябва ли министрите да се сговарят с ГЕРБ и ДПС и, ако не получат тяхната подкрепа, да си подадат оставката, искат депутатите от ДСБ“, каза Иванов.

И настояват Василев да разясни какво е искал да каже.

Хинков пък бил дългогодишен член на ДСП и от партията му категорично застават зад него.

“Той се ползва с нашата подкрепа за битката му с корупционните практики. Както и всеки друг министър от настоящия кабинет, който води такива битки, ще получава нашата подкрепа”, заяви Иванов.

Според него буди недоумение как втори ден цялата държава се занимава с шефа на една болница, срещу когото има експертен доклад за извършени нарушение.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts