| | | |

Делян Добрев шокира: Загубих всякакво доверие в нашата държава

Не съм си променил мнението. Това е петият път, в който внасям отмяна на дерогация. Отстъпката от 2 месеца е по-добра от отстъпката от 12 месеца, която направиха колеги. Още септември си спомняте, че се подписахме да се спре дерогацията до 30 дни, а те после станаха 12 месеца. Тъй че 2 са по-добри.

Това заяви в ефира на БНТ Делян Добрев, депутат от ГЕРБ.

“Всеки път тази тема взривява народното събрание. Денков всеки път плаши с оставка, но после като види, че не минава номерът, казва “Не, не, обърках се”.

Целият свят вече смята, че сме “Троянският кон на Русия в Европа“”, каза той.

“Тази дерогация въобще не ни беше необходима. Българската компания може да работи с всякакъв петрол”, каза Добрев.

“Вижда се това от целия свят. Нашето правителство е единственото ,което е заровило глава в пясъка и си мисли, че тия далавери, дето прави с руснаците, не се виждат.

В САЩ това беше основна тема – как може да купуваме 3 пъти повече руски петрол повече от началото на войната, отколкото преди”, заяви Добрев.

“Ние в момента плащаме толкова колкото в останалите държави за горива.

Към днешния ден има 17 държави в ЕС, които са в по-евтин бензин без данъци. В някои от най-богатите държави бензинът е по-евтин, отколкото в България, въпреки че само ние имаме дерогация и купуваме евтин руски петрол.

Нищо по-различно няма да стане, като приключим с руския петрол. Лукойл държи цена 1 ст. под вноса. Вносната алтернатива няма да позволи горивата да скочат”, подчерта депутатът.

“Днес получих справка от НАП, че едва 284 млн. лева данъци ще плати Лукойл. Трябваше да са 700 млн., после казаха, че са 400 млн., а сега цифрата е друга”, каза той.

“Загубих всякакво доверие в нашата държава, защото виждам как приети от НС закони не се изпълняват.

Пуснах сигнали в прокуратурата и в ДАНС, да видим какво ще стане”, заяви Добрев.

Той е категоричен, че не бяга от отговорност, а българите са били ограбени.

Българските потребители бяха ограбени с по 10 млн. лева на ден в последните години. Нямам представа дали ще се намери купувач на бизнеса на “Лукойл”. Това не е работа на държавата.

Нашата работа е да гарантираме, че това няма да е някой прикрит руски купувач, който отново да се възползва от дерогацията и да печели за сметка на българските потребители. Това може и да стане със закон”, добави Делян Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts