| | | |

Борисов, Пеевски и Петков с предложение депутатите да…

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков са внесли в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което предлагат парламентът да не работи утре, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12 часа.

В първия ден от седмицата предлагат депутатите да се заемат с темата за изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй.

Искат още да бъдат изслушани министрите на културата и на регионалното развитие, както и директорът на Държавната агенцията за метрологичен и технически надзор заради демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Тримата настояват в понеделник депутатите да изслушат и премиера Николай Денков за позицията на България в заседанията на Европейския съвет.

Пеевски, Борисов и Петков предлагат във вторник парламентът да разгледа промените в Конституцията на второ четене.

Какво ще се случи обаче остава под въпрос след заканата на “Възраждане” да блокират трибуната на парламента всеки ден докато не спре демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Днес председателят на Народното събрание Росен Желязков свика заседание за утре в 9 часа, което означава, че утре ще бъде направен опит депутатите да започнат работа.

Остава под въпрос, ако не успеят заради бойкота на опозицията, как ще се реализира проекторешението на тримата от управляващите и подкрепящите кабинета.

В такава ситуация има възможност Росен Желязков да обяви и свика извънредните заседания с определен дневен ред.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts