| | | | | |

МОЧА е много важен за БКП, защото Съветската армия ги докарва на власт и се разправя с политическите им опоненти. Радев много…

Демонтажът на Паметника на Съветската армия се прави по всички правила. То е изчистено по законова процедура.

Нормално е опозицията да реагира. Тяхното поведение обаче е на идеологическа основа. Къде ще бъде съхранен паметникът, предстои да реши областната управа.

Това заяви общинският съветник от “Синя София” Вили Лилков в предаването „Още от деня” по БНТ.

“Президентът Радев се включва много късно в този дебат, който се води от 90-те години.

Въпросът с Паметника на Съветската армия е политически, тъй като той изразява една политическа неистина. Всичко е казано за него”, подчерта той.

“Съветската армия в България не е освободителка, а окупационна сила. Той не е изграден от признателния български народ, а с решение на ЦК на БКП.

Този паметник е много важен за БКП, защото Съветската армия ги докарва на власт и се разправя с политическите им опоненти.

Той изразява историческа лъжа. Той разделя българското общество. След премахването му на негово място трябва да има нещо красиво и модерно“, обясни Лилков.

“Този паметник е спрял през 50-те години развитието на най-красивата градина в София.

Това пространство тъкмо започва да се развива по европейски. Там работят най-добрите архитекти.

С премахването му Княжеската градина може да заживее нов живот. Там може да се изгради нещо съвременно, модерно и достъпно денонощно. Мястото е много комуникативно. Трябва да го оживим”, предлага общинският съветник.

“След демонтажа на ход е общината.

Смятам, че след 18 декември ще има изход от ситуацията в СОС. Има обстоятелства, които не позволяват да има повече протакане. Рискът да загубим евросредства по редица проекти е много голям.

Ако не заработи СОС до края на годината, няма да можем да приемем план-сметката за чистотата. Кметът няма да може да структурира общинската администрация.

Вината за този блокаж ще е на най-големите политически сили в общината. Те трябва да се смирят и да започнем да работим.

За съжаление е твърде вероятно да се управлява на ротационен принцип и с плаващи мнозинства”, каза още Вили Лилков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts