| | | |

Нинова с бясна атака по Радев: Двуличник! Лъже и едните и другите, но накрая… ВИДЕО

Представете си, теоретично, че бежанец стане министър – както се разреши при промените в конституцията, и получи най-висок достъп до класифицирана информация. И си представете, че този човек има връзка с терористични клетки.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в предаването “Офанзива” с Любо Огнянов по Нова нюз.

Дори разви тезата как този човек става министър на отбраната, участва в КСНС, знае всички тайни на сигурността на България.

Така тя искаше да докаже тезата си, че разрешаването на хора с двойно гражданство да избират и да бъдат избирани застрашава националната ни сигурност.

Нинова обаче пропусна да уточни, че промяната засяга български граждани, които имат и втори паспорт, така че случаят с бежнеца, който тя дава за пример, не е възможен – ако има БГ гражданство, този човек няма как да е бежанец.

От ИТН, “Възраждане” и БСП вече обявиха намерения да атакуват промените пред КС. Това ще направи и президентът Румен Радев.

Втори възможен вариант е чужденец да се ожени за българка и след 3 години да има гражданство, а да е от Бангладеш, Афганистан и къде ли не.

“С имунитет е, непроучван изобщо, получава цялата информация”, описа тя нова хипотеза как такъв човек става депутат.

Категорично сме против това, предателство на националния суверенитет е, категорична бе председателката на социалистите.

И двата възможни примера са при придобито гражданство по натурализация, уточни Нинова. Защото промените не правят разлика между такова по рождение и по натурализация.

БСП се обяви вече твърдо против всички приети промени.

„Конституционният съд ще каже дали има противоконституционни текстове. Но от близо 50 отрицателни становища от всички юридически съсловия – адвокати, съдии, прокурори, НПО, граждани, има изразени съмнения за противоконституционност на някои от текстовете.

Да, ние категорично се обявихме против всички текстове. Имаме своите аргументи. Трябва да се обединим с другите опозиционни групи, защото на нито една от нас не ѝ стигат гласовете за жалба до КС, ние сме готови за това”, каза Нинова.

Именно по въпроса с възможността хора с двойно гражданство да стават депутати Нинова отправи сериозни критики към президента.

Президентът Румен Радев преди няколко години настояваше да влезе в конституцията и пое такъв ангажимент пред българи в САЩ. Сега обаче е възмутен от промените.

Той говори едно пред хората, друго прави, заяви по този повод Нинова.

Мога да ви дам примери. На срещата в Мюнхен през 2022 на върха на НАТО. Там се взе решение, че Русия е най-голямата заплаха за Европа, че е терористична държава, затова да се отпуснат 20 милиарда допълнително. Той се съгласи.

В България каза, че Крим е руски. В България – едно, пред партньорите – друго”, коментира Нинова.

Тя коментира още, че именно служебно правителство на Радев е дало възможност за премахването на Паметника на Съветската армия

Тя цитира решение на служебния му кабинет, че Паметникът на Съветската армия не е културна или историческа ценност – такъв документ е издал Институтът по недвижимо културно наследство тогава, затова стана възможен демонтажът на ПСА.

А сега казва, че те разчленявали историята ни парче по парче, атакува Нинова президента.

Казаха, че ще правят референдум за 3 март, а вчера казаха, че се отказват от него. Отново манипулираха хората. Накараха ги да се подпишат, а сега ще ползват подписите им да правят партия, както обяви Александър Маринов, заяви още Нинова.

Мислиш си, че лъжеш и едните, и другите, но накрая става знаете какво.

Не може целият ти политически живот да минава в двуличие, продържи тя по адрес на Радев. Допусна, че тази партия ще бъде пробвана още на евроизборите.

За издигнето му първия мандат си заложих главата, не бих го направила отново, съжаявам, обобщи соцлидерката.

Смята, че ще опита да къса от БСП с партията си, така както направили всички новородени субектни вляво.

Издигна свои кандидати за кметове, които също се вклиниха в структурите ни, вметна тя.

Да излезе от президентстото и да си прави партия, но постоянно се врете в чуждото поле – намерете си свои хора и структури, призова тя президента и сподвижниците му.

Предлагали и постове на социалисти, за да им дърпат от структурите, разкри още председателката.

Относно Конституцията и правомощията на президента, тя коментира, че има основание да се мисли за промени.

„Служебните кабинети на Радев очевидно преминаха границата – подписваха договори за 30 години, уволниха 7000 души. Имаме повод да мислим как да се конкретизират правомощията на служебните кабинети, независимо дали е Радев.

Това, което направиха в Конституцията, според нас, не решава проблема по същество”, каза лидерът на БСП.

Тя отправи критики и към бюджета. Според нея се „изсипват пари”, а няма промени.

Социалният елемент в бюджета всъщност е програмата на БСП, ние започнахме натиска, обяви Нинова. За това можело да бъде поздравен Асен Василев.

Напредъка за “Шенген” нарече полуновина. Цялостната оценка за правителството била двойка.

При ротацията пък щели да се хванат за гушите кой министър да бъде сменен, ще е голямо сътресение за държавата, прогнозира тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts