| | | |

Освободиха четирима от задържаните моряци от “Верила”

Четирима от задържаните моряци във връзка с кокаина, намерен на кораба “Верила” днес бяха освободени и са върнати обратно на борда, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници. Към тях няма повдигнати обвинения.

Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.

Двамата, които остават ареста, са на 32 и 35 години и застават пред съда по случая със задържания кораб “Верила”, съобщава ирландският Irish Times.

Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание – Irish Sun – цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти.

Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти.

Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

По информация на източник на националната телевизия, освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба.

Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

По-рано днес от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts