| | |

Жандармерията предотврати нещо много лошо, спря над 30 коли от Русе, заканили се да…

Благодарение на предприети незабавни действия е предотвратено разрастването на конфликт на територията на Горна Оряховица.

Сигнал за организирано от две фамилии – едната от Горна Оряховица, а другата от Русе, мешере в кв. “Калтинец” в гр. Горна Оряховица е получен днес по обяд в полицията, предаде “Фокус”.

Незабавно е уведомено ръководството на ОДМВР-Вeлико Търново. Предприети са необходимите мерки и още преди входа на Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция.

В резултат на тези действия насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати изобщо да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

Над 150-ина пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи по ЗМВР.

Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат.

Той е задържан за 24 часа.

По случая е образувана преписка, с цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Г. Оряховица до отпадане на необходимостта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts