| | | |

Вучич: Не ме интересува кой отвън иска различно правителство

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не го интересува “кой отвън иска различно правителство и опозиция в Сърбия”.

Така той коментира оценките на чуждестранните медии в цяла Европа, които отразиха призивите на опозицията за разследване на мащабните изборни решения.

„Не ме интересува какво казват чуждите медии и правителства, оставете ги да се справят със себе си и с проблемите си. Някои от тях имат повече проблеми от нас. Какво управление и опозиция ще има в Сърбия, това се питат гражданите на Сърбия“, каза президентът.

Вучич отхвърли искането на опозицията за международно разследване на предполагаеми изборни нередности, заявявайки, че изборите в Сърбия са “въпрос на държавните институции”, съобщи БГНЕС.

Той допълни, че изборите са били проведени с “най-малко възражения” и че представителите на партиите от листата “Сърбия срещу насилието” са подписали всички протоколи в избирателните секции.

„Чужди наблюдатели от сестринските им партии подписаха протоколите. Те се сетиха, че имат проблем, когато видяха, че са загубили в Белград, и то убедително. През юли-август загубихме с цели 8% в Белград, но все пак успяхме да спечелим накрая“ заяви той.

Президентът добави, че опозицията е водила кампания под лозунга “Мразя Вучич”.

„Имате хомогенизирано ядро от хора, които ме мразят, но това не носи нови гласове, такава кампания отнема гласовете на обикновените хора“, допълни Вучич.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts