| | | |

Захарова се подигра на Таяни: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

“Европейският съюз първо трябва да помисли за създаването на ваксина срещу вируса covid19 или да се научи да защитава границите си хуманно, преди да формира собствена армия”

Товазаяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението на италианския външен министър Антонио Таяни.

“Армия на ЕС? Може би трябва да започнат с разработването на собствена ваксина срещу Сovid-19? Или да се научат хуманно, в съответствие с международните си задължения, да защитават границите на Европейския съюз?

Да решат въпроса с бежанците и мигрантите? И едва тогава да създават армии”, написа Захарова в своя канал в Telegram, предаде “Фокус”.

Тя посочи, че преди да се създаде армия, трябва да се знае какво гориво ще използва армията, ако бъде сформирана.

“И тогава американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че ще вдигне цените на горивата, ако тази армия на ЕС не атакува тази, която той иска”, смята Захарова.

По-рано италианският външен министър Антонио Таяни коментира, че ЕС трябва да създаде своя собствена комбинирана армия, която може да играе роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts