| | |

Община Царево апелира: Не пътувайте към нас!

Поради очаквани тежки метеорологични условия, снеговалеж и възможни заледявания за утре, апелираме да бъдете изключително внимателни, ако ви се налага да пътувате на територията на общината. Помислете за отлагане на несъществени пътувания или предвидете допълнително време за пътуването си.

Това съобщават от администрацията на общината в официалната ѝ фейсбук страница, предаде БТА.

Оттам апелират гражданите да проследяват краткосрочните прогнози за района на община Царево.

От Общината информират, че дежурни екипи са на разположение, предупредени са и фирмите, ангажирани с поддръжката на пътната инфраструктура.

В резултат на валежи речните нива в басейните днес ще се повишават, съобщават на официалния си сайт от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В резултат на оттичане ще има повишения на нивата в долните течения на главните реки от в Източнобеломорски басейн. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

През следващите три дни не се очакват съществени изменения или ще има понижение.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология днес в страната ще бъде облачно с валежи от дъжд.

Очаква се утре валежите да отслабнат, в Източна България и крайните южни райони – до около обяд, а до вечерта почти в цялата страна ще спрат, съобщиха днес от института.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts