| | |

Само за 24 часа: Над 60 човека се потрошиха заради поледицата в София

Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска помощ.

Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София и от болница „Пирогов“.

От 08:00 ч. вчера до 08:00 ч. днес екипите от ЦСМП – София са се отзовали на повиквания за 12 пострадали от поледиците, а от 08:00 ч. до 11:00 ч. – за още петима души. Медицинските екипи са получили сигнали и за трима измръзнали.

В болница „Пирогов“ са потърсили помощ 50 души, пострадали заради заледяванията, съобщиха от лечебното заведение. Сред пострадалите е и радиоводещият Димитър Павлов, пише БНР.

Почистването на снега от тротоарите, прилежащи към сградите, както и почистването на ледените висулки се извършва от съответните физически или юридически лица, стопанисващи и експлоатиращи сградата, се посочва в Наредбата за поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Председателите на етажни собствености, собствениците или наемателите на еднофамилни жилища, които не са организирали и извършили своевременно почистване от сняг, лед, ледени висулки, битови, строителни и други отпадъци на сградите и прилежащите им територии, определени и възложени от общинската администрация,

се наказват с еднократна глоба в размер до 30 000 лв., се посочва още в наредбата.

Общинската администрация и ръководителите на специализираните фирми по чистотата, лицензирани от Столичната община, подлежат на санкции, съгласно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts