| | | |

Министър на царя затапи водещ и поднесе голяма изненада. Партия ли ще прави?

Ако в България нещата вървят по този начин, аз самият мисля да се изкуша от политиката отново. Това безобразие не може да продължава твърде дълго време.

Това каза пред Нова нюз проф. Даниел Вълчев в отговор на въпрос дали би се съгласил, ако получи предложение да влезе във формация, която носи името „3 март“.

„Ако някой ми предложи, може и астронавт в НАСА да стана, но….“

„Това трудно ще ви се получи“, побърза да го посече водещият Любо Огнянов.

Проф. Вълчев обаче не се съгласи с него. „Как така? Какво искате да кажете?“, попита той.

„Там се минават много физически тестове“, започна да обяснява журналистът.

„Какво ми е? Аз съм в много добра форма, и вестибуларният апарат е чудесен“, заяви в отговор събеседникът му. И добави, че вероятно не би приел офертата да влезе във формацията.

Все пак обеща на Огнянов, че ако кандидатства за астронавт, водещият да е вторият, който ще научи.

По отношение на дните, които ще изкара кабинетът, проф. Вълчев прогнозира, че това правителство със сигурност няма да може да изкара мандата, но това мнозинство – да.

„Като нищо може да изкара и осем години. Това е едно чудесно мнозинство. Едните, които искаха да променят България и да махнат Борисов и Пеевски, сега ще променят България, като махнат Радев.

После, като се скарат с Борисов и Пеевски, отново с Радев пак ще махат Борисов и Пеевски и така. Това са доста гъвкави хора, трябва да признаем, да не им е уроки“, посочи той.

До 1-2 години ще се заговори за нова конституционна промяна

„Сегашните изменения в Конституцията няма да доведат до нещо кой знае какво. Основният закон се променя тогава, когато един политически процес е консумиран, той е приключил. Идеята, че като променим Конституцията и от това ще възникнат чудеса, е неправилна. Чисто социалистическо и глупаво предложение”, смята Вълчев.

Според него българската съдебна система не се нуждае от нищо от това, което в момента се прави. Тя се нуждае от спокойствие и принципност, обясни той.

На въпрос изненадан ли е от номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия, той отговори следното:

„Не ме изненада нито една от двете номинации. Те са напълно политически приемливи за партиите, които ги издигат”.

Според него това не е правителство на Денков-Габриел, а само на Денков.

За Шенген:

„Неслучайно, след като свърши годината, сега поставяме въпроса за пълноправното ни членство в Шенгенското пространство. Като слушах Денков преди няколко седмици, разбрах, че ние имаме пълноправно членство.

Защо казвам тези неща? Не, за да се заяждам, а за да обърна внимание, че напоследък думите, особено в рамките на това правителство, престанаха да значат много.

Всеки говори, натоварва с някакви значения понятия, които хората сякаш знаят какво значат и по този начин като чели изграждат паралелна действителност.

България не успя да влезе в Шенген така, както всички искахме – по суша, тъй като това е е най-важно икономически”, каза още професорът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts