| | |

Сапикясайте се: Ваня Григорова захапа столичните общинари от ПП-ДБ

На първо място трябва да говорим за увеличение на заплатите в столичния градски транспорт.

Това каза общинският съветник Ваня Григорова. По думите й заплатите трябва да бъдат увеличени с 30 процента.

“Би било редно половината да дойдат от столичния бюджет, половината от държавния бюджет”, посочи Ваня Григорова в сутрешния блок на БНТ.

“Има хора, които почиват по 2-3 дни в месеца, това означава, че не трябва да неглижираме въпросът за заплатите на служителите”, каза още тя.

“Трябва да има по-крути мерки от страна на работниците. Утре протестът ще е символичен, тъй като синдикатите не са се синхронизирали. Стачка означава да не тръгнат тролеите и автобусите”, каза тя.

По думите й от Столичния общински съвет (СОС) са провели множество срещи със служителите в градския транспорт през изминалата седмица и са наясно с техните изисквания. На първо място посочиха лошите условия на труд, както и необходимостта от увеличение на заплатите в сектора с 30%.

“30% са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не ги отпусна. Не знам как биха могли да бъдат намерени в бюджета за тази година”, коментира Андрей Зографски – общ.-съветник от ПП-ДБ.

Андрей Зографски обясни, че от общинския съвет предлагат всеобхватна програма, която да се фокусира не само върху заплатите, но и върху условията на труд.

Ваня Григорова контрира като напомни изказване на Андрей Зографски, според който “милионите, хвърлени за заплати са хвърлени на вятъра”.

“Трябва да си спомним какво се случи снощи – инцидент, отново в градския транспорт и това е следствие на натоварването на работещите в градския транспорт”, каза Ваня Григорова.

“Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушение на кодекса на труда”, потвърди Андрей Зографски.

“Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, защото полагат извънреден труд против разпоредбите на Кодекса на труда”, категорична е Ваня Григорова.

“Това не е моя работа. Затова го казвам тук и сега. Има бойкот на колективни трудови преговори, има бойкот на “Софтекострой”, което е общинска фирма.

Аз не мога да наредя плащане, вие включително не нареждате плащания за общинските съветници. Обществото трябва да разбере”, ядоса се Григорова.

На опит да я контрират, че колкото Зографски е общински съветник, толкова и тя, Григорова отвърна: “Вие управлявате. Нямаме отговорност, докато вие не се сапикясате”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts