| | | |

Защо Десислава Атанасова отива в КС? ДОКУМЕНТ

„Десислава Атанасова е открит и прям човек, неведнъж отстоявал личното си мнение и авторитета на институциите, които представлява. Тя има авторитет на почтен и достоен човек, притежаващ безспорни нравствени качества”.

Това не е просто морална оценка за топ депутатката от ГЕРБ, а атестацията й като кандидат за конституционен съдия

Документът е подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Екатерина Захариева и Радомир Чолаков.

„Етичен човек е, който се отнася с отговорност и принципност към работата си, уважение към колегите си, а демонстрираната в различни трудни ситуации диалогичност би би ла полезна в колективен орган, какъвто е Конституционния съд”, хвалят я още колегите й от парламента.

Днес парламентарната Комисия по конституционни въпроси ще изслуша тримата кандидати за двете вакантни места в Конституционния съд.

Това са депутатите от ГЕРБ-СДС и “Възраждане” Десислава Атанасова и Цвета Рангелова, както и бившият върховен съдия Борислав Белазелков.

Номинациите на Aтанасова, която все още е председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, както и тази на Борислав Белазелков, са внесени с подписите на лидерите на ГЕРБ, “Продължаваме промяната – Демократична България” и ДПС.

Това на пръв поглед прави избора предизвестен.

Но кандидатурата на Десислава Атанасова създаде известно напрежение заради откровената ѝ партийност. Чуха се и призиви и тя да бъде оттеглена

Процедурата днес предвижда кратко представяне на номинациите и кратки изложения на номинираните , както и отговори на въпроси от депутати, неправителствени организации и медии.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts