| | | |

Владислав Панев: Правят се опити за интриги, за да се уязви Асен Василев

Ротацията наближава. Няма да има разпад на коалицията ПП-ДБ, но в политиката винаги всичко е възможно.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев пред БНТ.

Той изтъкна, че няма да има независими народни представители от ПП-ДБ. Ако правителството не може да върши реформи и е блокирано, няма смисъл да съществува. Ако обаче кабинетът прави политиките и реформите, има смисъл да се продължи с ротацията, подчерта Владислав Панев.

Панев коментира, че трябва да се изработи ясен механизъм за попълването на регулаторите като Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор и др.

Ако искаме да имаме ново поведение при избора на регулатори, трябва да се изработи ясен механизъм затова, подчерта още веднъж Панев, като

не отговори на въпроса на водещия на БНТ защо “Зелено движение”, част от ПП-ДБ не са подкрепили Десислава Атанасова за конституционен съдия.

“Поуката от гласуването за КС е, че трябва да изработим ясен механизъм за регулаторите, които идват след това – Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор. Едните предлагат едни имена, другите предлагат други и след това всички трябва да ги гласуват”, допълни той.

По думите му изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия е знак, че групата на управляващото мнозинство “трябва да седне заедно на масата” и да изработи ясени механизми занапред как да стават тези назначения.

Той уточни, че няма нищо персонално към фигурата на Атанасова, но посочи, че според него е “прекалено политическо лице”.

По думите на Панев в икономически план никога не сме били толкова добре.

Жалбата на опозицията срещу промените в Конституцията

Панев очаква Конституционният съд да каже тежката си дума за конституционните промени.

Съдебната реформа, разделянето на ВСС не е засегнато в жалбата на президента Румен Радев.

Имотните афери на Даниел Лорер и Асен Василев Владислав Панев се надява на пълна проверка на имотите на Лорер и Васиев.

Целта на атаката е да бъде уязвен финансовият министър Асен Василев. Пълна проверка на имотните сделки на Асен Василев ще е рецептата и лекарството, което ще обезвреди една потенциална бомба, изтъкна Панев.

“То е нормално да има скандали точно преди ротацията, тъй като когато става въпрос за имена на министри, винаги стават интриги, стават интересни неща”, подчерта Владислав Панев.

Той акцентира върху това, че най-добрия вариант преди ротацията е премиерът Денков и вицепремиерът Габриел да направят анализ и след това да излязат с предложения.

“Не става въпрос за искане на министри, поне при мен, а да сложим на масата истинските реформи, които трябва да се случат”, обобщи зам.председателят на ПП-ДБ.

Добре е на евроизборите ПП-ДБ да се явят заедно, смята депутатът. Никола Минчев като водач на листата е гаранция за общото явяване и даде висока оценка за Атанас Атанасов като председател на НС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър БНТ

Similar Posts