| |

Предпоследно! “Бял дим” над “Московска”: Човек на Лена ще е новият шеф на СОС СНИМКА

Утре се очаква най-после да бъде избран председател на Столичния общински съвет.

По-рано Вили Лилков съобщи, че в четвъртък вероятно ще има бял дим над “Московска” 33.

Запознати с кухнята твърдят, че най-вероятно ще бъде избран общинарят Цветомир Петров, който е близък на Лена Бориславова.

снимка: Фейсбук

Той бе един от трите имена, лансирани от ПП-ДБ-„Спаси София” заедно с Димитър Шалъфов и Бойко Димитров.

Новият председател на СОС се очаква да бъде подкрепен от групата на ГЕРБ на заседанието утре, пише OFFNews, позовавайки се на осъветници от най-голямата група в СОС.

ПП-ДБ и ГЕРБ, които досега не издигнаха човек за поста, вече имат договорка за подкрепата.

“Разбирам, че ГЕРБ са предложили да осигурят подкрепа за председател на СОС, ако ПП издигнат общинският си съветник Цветомир Петров.

За да не е подкрепата съвсем явна, ще осигурят гласове от по-малките групи плюс някой и друг глас от Възраждане, вероятно. Тъй като гласуването е тайно, никога няма да знаем”, написа Георги Кадиев във Фейсбук.

И допуска, че ГЕРБ ще получат председатели на ключови комисии в общинския съвет, ще запазят хората си в общинските дружества.

Очаква се кандидатът на ПП-ДБ за председател на СОС да получи и трите гласа на съветниците от Синя София.

По-рано днес проф. Вили Лилков заяви, че очаква утре да бъде избран постоянен председател на Столичния общински съвет и да има бял дим над “Московска” 33.

Постоянно управленско мнозинство и коалиционно споразумение няма да има, ще се работи с тематични мнозинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне необходимостта от провеждането на нови избори в София.

При предишните опити – 6 досега, ГЕРБ не предлагаше кандидат за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който още през декември се отказа от номинацията и групата му предложи за временен председател Грети Стефанова, която и в момента води заседанията като най-възрастен общински съветник. Тя не получи подкрепа.

Отпадна и предложението на ПП-ДБ-СС за ротационен председател, който предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, след което да поеме Иван Таков или Диана Тонова от БСП – до август и накрая Борис Бонев.

Цветомир Петров има над 7 години опит в публичния сектор, където подобрява процесите свързани с административно обслужване, управление на собствеността и обществените поръчки.

Целта му е София да развие своя потенциал с подредена и чиста градската среда, с повече спортни игрища и детски площадки за различни възрасти.

Категоричен е, че чрез развитието на Витоша, столицата може да се превърне в туристически и културен център.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts