| | | |

Главният секретар на МВР: Имаме съмнение, че и други са замесени в убийството на…

Очакваме прокуратурата да протестира домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев.

Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев по БНТ.

Той потвърди, че със заповед на шефът на “социално подпомагане” в район “Красно село” двете деца на жената са настанени при майката на Пейо Пеев. Заповедта била издадена на 23 януари, а мярката за неотклонение била преди това.

Коцев разясни, че разследването е започнало по сигнал на бащата на убития Пейо Пеев, който съобщил, че от 24 часа няма връзка със сина си.

Разследващите действали незабавно. Самото престъпление било извършено в четвъртък вечерта, а колата била открита на Витоша в петък вечерта.

МВР имало съмнение, че има замесени и други лица, затова в Софийската районна прокуратура се води дело за лично укривателство.

По отношение на записа от камерите главният секретар каза, че не бил лицеприятен. Той бил с продължителност 3 минути.

За намереното вчера 4-годишно дете край Радомир заяви, че полицаите и всички хора, които го търсели, действали незабавно. Още повече, че полицаите от Перник имали опит в издирването на изчезнали деца покрай издирването на малкия Сашко.

Загубеното дете е на 4-години от украинско семейство. Родителите му често посещавали хижа “Орлите”. Точно там се загубило детето. Те го оставили без надзор 3-4 минути, и то изчезнало. След това 30-40 минути го търсели сами, което било грешка.

За убийството на Алексей Петров Живко Коцев повтори, че било добре планирано. Самият Петров бил широкоспекторна личност, с интереси в различни сфери.

“Но не се отказваме, разполагаме с доста улики, голям обем от факти, но не разполагаме с авторство и поръчителство”, обясни главният секретар на МВР.

За действията по неотложност в офиса на Васил Божков и изезтия му телефон.

“Телефонът на Васил Божков стигна до партньорска служба. Длъжни сме да проверим комуникацията и кореспонденцията в телефона”, уточни Коцев.

За граничните полицаи, пуснали Петър Александров и Александър Кинов, обвинени за убийството на Кирил Русев припомни, че служителите са временно отстранени. За него било смущавашо, че те били с 10-годишен опит, а показали небрежност.

За Рангел Бизюлев, обвинен за убийството на Димитър от Цалапица, който беше задържан в Дания, Коцев съобщи, че миналата седмица бил изправен пред съд. Първата инстанция уважила искането за екстрадиция и се надявали в максимално кратки срокове, той да бъде екстрадиран.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts