| | | |

Корнелия Нинова пак беснее: Много са странни лидерите на сглобката през тези дни. Прави ли ви впечатление?

Прави ли ви впечатление как Кирил Петков, Даниел Лорер и най-много Бойко Борисов потънаха?

Това каза в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова изненадващо обяви, че Делян Пеевски сигурно знае за какво говори, когато прави намеци за корупционен скандал около президента Румен Радев, и го призова да “продължи да говори”.

В началото на седмицата председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция, в която отправи остри думи към Румен Радев, поиска му оставката, “призова го да си основе проектчето” и намекна за корупционни схеми около президента.

Пеевски обяви, че президентът е събрал много пари от двете години управление на служебните кабинети и каза, че около Радев има “чудовищен корупционен кръг”.

“Къде потъна “пътят на Копринката?”, “Къде потъна Сотир Ушев?”, “Кой е касиерът?”, бяха сред намеците на Пеевски.

Днес в кулоарите на парламента Нинова изненадващо обяви, че Пеевски най-вероятно има достатъчно доказателства за това, което говори.

“Тези, които говорят за чувалите с пари, за “копринката”, трябва да продължат да го правят. През годините сме чували много такива неща. Тези, които знаят повече и имат доказателства (…) органите да започнат да работят по тези въпроси”, каза тя.

“Така че, да ги дава и да говорят – и Сарафов, и той, и всички замесени в този корупционен скандал”, призова тя.

Преди да насърчи Пеевски да “продължи да говори”, Нинова приветства решението на президента Румен Радев да не се яви на клетвата на новите конституционни съдии – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Според нея това се дължи на факта, че е “послушал БСП”.

“Ние призовахме президентът да не ходи на клетвата. Решението му беше добро. Оценяваме го положително.

Това, че президентът не присъства и стъпвайки на прецедента с Росен Плевнелиев – това днес може да се счита за неполагане на клетва”, коментира Нинова относно полагането на клетва на конституционни съдии.

Изборът на съдии беше противоконституционен. Оценяваме го положително, това е нашият призив и Радев го послуша”, коментира тя.

БСП сега чакат КС да отмени решението за избора им от НС. “Най-малкото, заради което е нелегитимно решението, е срокът – мандатът е 7-годишен, а те ги избраха за девет години”, заяви председателят на левицата.

“Много са странни лидерите на сглобката през тези дни. Прави ли ви впечатление? Прави ли ви впечатление как Кирил Петков, Даниел Лорер и най-много Бойко Борисов потънаха?

Най-вече Борисов, който от три дни го няма никакъв, даже и на работа не идваше.

Винаги, когато стане напечено смелостта им се изпарява и други емоции заговарят у тях. Покриват се и чакат да мине бурята”, коментира лидерът на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts