| | | |

Абсурдно е Делян Пеевски да говори за корупция. Абсурдно е Румен Радев да говори за алтернатива

Това няма да реши никакъв проблем в енергетиката, а ще създаде проблем. Никой не си прави труда да изследва имаме ли нужда от тях, какъв е ресурсът ни, колко ще произвеждат те, каква използавемост ще имат, колко вятър ще духа там. Тези изследвания не са направени

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по повод законовите промени, предвиждащи изграждане на вятърни паркове в Черно море.

снимка: Архив

По думите му договорът, който служебното правителство на президента Румен Радев с премиер Гълъб Донев сключи с турската компания “Боташ”, е безсмислен и вреден за България.

Единственото положително е, че получваме достъп до турските газови терминали.

Въпросът е на каква цена. За една година не сме внесли никакъв газ, а плащаме огромни такси за нищо. Този договор е абсурден, подчерта Овчаров.

В отговор на въпрос той обаче отбеляза, че не подкрепя промените в Конституцията, които ограничиха правомощията на служебните правителства.

Всяко правителство си има своите права, добави социалистът.

Според него характеристиките на сегашното управление са “крещяща некомпетентност, лакомия и слугинаж”.

Попитан дали БСП е добра опозиция, Румен Овчаров посочи, че това се решава от избирателя.

До 2021 г. БСП беше единствената опозиция и единствената алтернатива. След това беше натикана в ъгъла и обявена за част от статуквото, струваше ѝ страшно много усилия да излезе от тази ситуация, добави той.

Българската политика в национален мащаб е изключително подвластна на няколко мъдрости на българския народ – дай на глупака власт и му гледай сеира, не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря, един път стомна за вода, втори път стомна за вода, на третия път стомната се счупи.

Абсурдно е Делян Пеевски да говори за корупция. Абсурдно е президентът Румен Радев да говори за алтернатива – той уби тази алтернатива. Той целенасочено и последователно унищожаваше БСП като алтернатива.

БСП не е убита, но с Корнелия Нинова начело по-добри изборни резултати няма да получи просто защото БСП загуби доверието на избирателя с вътрешнопартийни битки, заради дейността на президента и други фактори.

Когато се загуби доверието, то вече не се възстановява само защото Корнелия Нинова иска да остане, коментира Овчаров.

Няма ангел спасител, но още една вътрешнопартийна касапница като тази през 2020 г. вече наистина ще унищожи БСП. А освен БСП няма друга алтернатива.

Задачата на настоящето ръководство е управляем, организиран преход, а не вътрешнопартийна касапница.

Трябва да тръгнем по пътя на консолидация на партията, консолидация на левицата, консолидация на всички патриотично настроени и лявомислящи хора в България.

Изборите в София показаха, че София има потенциал, каза още Румен Овчаров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts