| | |

Денков вдига правителствения Еърбъс до САЩ, пръска четвърт милион залудо

Премиерът Николай Денков вдига големия правителствен Еърбъс, за да лети до САЩ, без да има среща с Байдън или Блинкън, съобщава Епицентър.бг.

Както вече стана ясно, въпреки дадените от ПП-ДБ 100 000 долара на лобистите „Манатос и Манатос“, вратите на Белия дом ще останат затворени за българския министър-председател, тъй в американската администрация никакъв интерес от среща с него.

На 26 януари т.г. стана ясно, че президентът на САЩ е отказал да се срещне с българския премиер Николай Денков.Ударили са на камък усилията на лобистите и за среща на Николай Денков с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен или поне за снимка с него.

Разбира се, унизително за България е, че дори срещу пари никой не иска да се види с българския премиер, което е красноречива оценка за него.

“Да си действащ премиер на европейска държава и да наемеш лобисти да ти уредят срещи в САЩ е унизително!

Браво, Денков! По-надолу от теб никой не може да падне!”, коментира във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

В този смисъл посещението на Денков зад океана става безпредметно, още повече че е 20 дни преди слизането му от премиерския пост, което ще стане след ротацията на 6 март.

Въпреки това Николай Денков е ангажирал за безсмикления си воаяж до САЩ правителствения Еърбъс, което ще струва на данъкоплатците 250 000 лева за полета.

Отделно към тази сума трябва да се прибавят скъпите хотели и високите дневни на антуража на премиера.

За 9-те месеца от своето премиерстване Денков не е бил поканен за нито една официална външно-политическа визита, нито пък е поел домакинство на свой колега у нас.

Всичките му външно-политически срещи са в рамките на Брюкселски инициативи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts