| | | |

ГЕРБ-СДС каза “да” на Пеевски за комисия за Нотариуса

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса.

Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Рая Назарян.

По думите ѝ изключително притеснителни са всички данни за оказван натиск върху магистрати, за наличието на частен клуб за магистрати и продължаваща дейност за имотни измами, навредила на множество българи.

“Като отговорна партия продължаваме да бъдем двигател на съдебната система, с която желаем да се преустановят всякакви престъпни групи и схеми, които нарушават обществения интерес”, аргументира се Рая Назарян.

Тя добави, че всички компетентни органи разполагат с разследващи функции, информация и трябва да отговорят на въпросите на обществото без да пречат на разследването.

“Трябва да се гарантира независим съд и прокуратура, както и достъп до навременно правосъдие”, призова Рая Назарян.

За незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса призова по-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts