| | | |

Каква информация е била изнасяна от спецслужбите и на кого?

Изненадан съм, че това, което очакваме да се каже днес на пресконференция, е изтекло вече в една медия. Това е актуална тема за Русия. Въпросът е какво ще направи българското правосъдие.

Това заяви журналистът Чавдар Стефанов в ефира на бТВ.

„Използвали са масива, с който разполагат – достъп до данни, за да предават на един от изгонените руски дипломати информация, която е чувствителна.

Ако говорим за провали в спецслужбите, през 90-те години на миналия век у нас нямаше като че ли руско разузнаване, освен хора, които са завършили там или проявяват идейни чувства. Сега няма идеи, има финансови интереси”, почерта той.

Според него са предавали информация на един от двамата изгонени наскоро руски дипломати:

„Руското посолство е като възглавница за бухане, като чувал, който да се изтърсва докрай. То стана като център за шпионаж, след като не успяха да организират някакви бойни групи из цялата страна.

Може би има няколко организации, които работят за руското разузнаване с обществена и политическа информация в отделни райони от интерес за Русия като Варна, Пловдив.”

„Русия трябва да си вземе камъните от съветските паметници в България и да си ги прибере при нея, каза посланичката у нас”, припомни той.

„Колко политици говореха за влиянието на руския шпионаж, за разрастването му? Някой да е направил нещо? Не. Имал ли дори един осъден? Не.

Очакваме 78-годишният ген. Илиев, обявен като „Резидента“ от бивш главен прокурор, да бъде съден заедно със своята група другари от МО.

Трябва да припомним, че български шпиони бяха заловени във Великобритания. Те отидоха вече на процес и се очаква в близките месеци четене на присъда. Британците не съобщиха на България за залавянето на българските шпиони, научихме за това от медиите“, допълни той.

„У нас също има руски имигранти. Не може руската страна и Владимир Путин да не се възползват от тези хора, за да има агенти за влияние”, каза още Стефанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts